Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Bu aleti almadan önce durumumuzu sebepsiz infertilite olarak biliyorduk. Kimse bizim sperme dayalı bir sorunumuz olduğunu söylememişti. Biz kendi araştırmalarımız sonucu bunu öğrendik. Daha sonra doktora gittik ve gerçekten morfoloji bozukluğu varmış. Sayı ve hareket iyiyse de morfoloji iyi değilmiş. Bu değerlerde aşılamanın bile başarılı olamayacağı Tüp Bebek denenmesi gerektiği söylendi bize. O iki aşılamayı boşa oldum yani. Tedavi yoluna gitmedikleri gibi aşılama yapıp geçtiler. Bu aşamada dinlenmeye çekildim. Allah verirse olur diyorum. Kür ve vitamin takviyeleri uygulamaya başladık. Sigarayı bıraktı eşim. 2 ay sonra spermiogram vereceğiz.

Ben aldığım ilk günden itibaren aleti düzenli olarak kullandım. İlk ay beni tanımaya çalıştı. Hormonlarımdaki iniş çıkışları takip etti. Bu sebeple ilk ay bana herhangi bir tepki vermedi. Zaten normali de bu şekildeymiş. Tanıması için 1 ay gerekli imiş. 2. ayımda ; yani bu ay bugün ikinci kademeyi gördüm. Yüksek fertilite dönemine girmişim. Yumurtalarım olgunlaşmış. Bu evrede ilişkiye girmem öneriliyor. 2-3 gün içerisinde de LH’ımın artması bekleniyor. Beni bir kademe daha atlatarak bu konuda bilgilendirecek. Çatlama olan günü de söyleyecek. Bu aletin en sevdiğim yönü sadece ovulasyonun olduğu günü değil öncesindeki yüksek gebe kalma ihtimalli 3-4 günü de göstermesi. Bunu bilmek çok güzel. Bu şekilde şansımın arttığını hissediyorum. Her ne kadar spermlerde sorun varsa da , eşimin kullandığı ilaçların ve kürlerin etkili geleceğini , düzelme kaydetmesi durumunda da doğru zamanda ilişki ile başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Ben bu aleti yumurtlamamı akıntımdan anlamadığım için almak istemiştim. Bazı kişilerin de dediği gibi ağrım da olmuyordu yumurtlama dönemlerinde. Doktora gidip yumurta takibi yaptırmak da eziyet geliyordu. Streslendiriyordu beni. Ben bu aletin doğru çalışması durumunda derdime derman olacağını düşünüyordum.

Ben bu ay doğru olarak çalıştığını görünce gerçekten çok sevindim. Verdiğim para çok gibi gözükebilir ama değiyor gerçekten. Hamile kalmak bir süreç. Başka bir sorunumuz olmasaydı eğer , bu aletle 3 ay içinde hamile kalabileceğime %90 inanırdım. Ama şu an bile şansımı eski halimden daha fazla görüyorum. Hem de +%40 diyebilirim.

Neden bu kadar şaşırdım biliyor musunuz? Bu kadar övülmesine , bu kadar ülkede güvenle kullanılmasına , başarı öykülerine , ünlülerin bu aletle belli bir yaştan sonra bile hamile kalmalarına , bu aletin İngiltere Kraliyet ailesinden yani kraliçeden ödül almasına rağmen aklımda hep acaba vardı. Gerçekten bilebilecek miydi? Nereden bilecekti? Ya yanlış algılarsa? Ya ben test yaparken yanlış yapar da onu yanlış yönlendirirsem ne olacaktı? Ama o kadar kullanımı basit ki , o kadar yardımcı ki ; hata yapmanıza olanak tanımıyor.

Biraz önce bahsettiğim gibi ben yumurtlama dönemlerimi algılayamıyordum. Yalnız bu ay ilk defa akıntım dikkatimi çekti.. Ve sağ yumurtalığıma ara ara batarlar girmeye başladı. Hiç yaşamadığım bir şeydi bu. Burada bahsini duyduğum yumurta büyümesi ve çatlamaya yaklaşma bu olsa gerekti. Bir de aşılamalarımda yaşamıştım. Yumurtalarımı büyütürlerken iğneler. Doğal olarak yaşamamıştım. Dün gece eşime “Benim hissettiğim ve anladığım kadarıyla ben yumurtlamaya yaklaşıyorum.” Dedim. İlk kez benden böyle bir şey duyduğu için eşim de şaşırdı. Ben “Alet göstermese de yumurtlama evrelerimi , biz başlayalım” dedim. Çünkü hissetmiştim. Sabah kalkıp rutin testimi yaptım. Benden istediği testi. Ve fertilite göstergesindeki artışı görünce çok sevindim. Sanki hamile kalmış gibi. Bu aletin faydalı olacağını ve insanların gerçekten işine yaradığını düşündüm. Gece yaşadığım belirtiyi sabah onaylamıştı. Bana müjdeyi vermişti. Evet , doğru , o günlerdesin çalışmaya başla demişti. Ben bu alete çok güvendim. Artık güvenle kullanacağım. Çatlamamı da gösterecek vakti geldiğinde Allahın izniyle.. Eğer başka zaman olsaydı , önceden olsaydı , bu belirtileri yaşasam bile üşüttüm olarak nitelendirebilirdim. Aletle eşleşince her şey istediğim gibi oldu.

Bu sebeple bu aleti , sebepsiz infertilite olan herkese öneriyorum. Derdinize derman olacak. Sadece yumurtlama gününüzü değil , gebe kalmaya muhtemel günlerinizi de gösteriyor. Yani öncesini. Bildiğiniz gibi ovulasyon testleri sadece ovulasyonu gösterir. 36 saat şansınız vardır. O da en fazla.. Bunda ise şans 100 saatlere kadar çıkıyor. Hiçbir cihaz yumurtlama öncesindeki , içerisinde 72 saate kadar spermi yaşatan o verimli akıntının geldiği zamanı söylemiyor. Bu aleti aldığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Eğer hamile kalırsam aleti de çevremde bebeği olmayan bir arkadaşıma vereceğim. İnşallah başarabilirim. Ama sebepsiz infetiliteliler düşünün derim bu konuyu.

Sağlayacağı faydalar ;

-Perhiz süresini ona göre ayarlayabilirsiniz.

-Stres olmazsınız. Herşeyi ona bırakın. O sizi yönlendirecektir.

-O ay yumurtlayıp yumurtlamadığınızı , yumurtanızın çatlayıp çatlamadığını kendiniz algılayabilirsiniz. Aksi durumda , hormonal bozuklukta doktora gidebilirsiniz. Sizi bu konuda o ay hiçbir tepki vermeyerek yönlendirecektir.

-Yumurtlama gününü tespit edemeden her iki güne bir ilişki yaşayıp bezmektense , doğru zamanda doğru yerde bulunabilirsiniz.

-Bir ay içerisinde sadece yumurtlama günlerinde ilişkiye giren kişilerin erkek çocuğu oluyormuş. Ama öncesinden başlayıp çalışan çiftlerin hem kız hem erkek bebek olma ihtimalleri var. Ben bu kısmıyla ilgilenmiyorum ama bu konuda da işe yarıyormuş.

-Hamile kalma şansınızı 3’e katlayabilirsiniz.

Belki daha çok avantajı sayabiliriz. Bunlar ilk aklıma gelenler.

Aldığım günden beri firmasını sürekli arayıp ek bilgiler alıyorum. Aklıma takılan her şeyi soruyorum. Aletle ilgili olması da şart değil. Çok yardımcı oluyorlar. Doktorları bilhassa.

bi de kızlar araştırmalarıma göre(araştırma gazeteci oldum🙂) eşinizin sperm sayısını falan ölçtürmediyseniz çok fazla sık ilişkide bulunup tehlikeye atmayın,çünkü spermin kalitesi ii değilse doktorlar günaşırı ilişkiyi de fazla buluyor,depolamak gerektiğini söylüyorlar

Bebek sahibi olmak istiyorsunuz ama “çalışmanıza” rağmen hamile kalamıyorsunuz… Doktor “bir yıldan önce kısırlık tedavisi olmaz” diyor ama siz sabırsızlanıyorsunuz… İşte hiç bir yerde bulamayacağınız, gebelik şansını doğal yoldan artıran 15 öneri…

sağol canım iyiyim sen nasılsın yaptınmı sen idrar testini?geçen sayfalara bi göz gezdirdim ama yaptığına dair bi şey okumadım kaçırdımmı yoksa?

gözünden kaçmıştır canım,yaptım allaha şükür hamiş değilim.çok tedirgin olurdum çünkü olsaydım,ilaçlar yüzünden,şimdi önümüze bakıyoruz,sen regli oldun mu.

Genital bölgedeki bakterilerin bir kısmı hamile kalmayı engellr. Örneğin
mantarlar, yumurtalıklarda enfeksiyona sebep olarak yumurtlamayı engelleyebilir. Bu nedenle her türlü akıntıyı ciddiye alın ve anında tedavi ettirin.
  • Eşinizin magnezyum deposunu doldurun.
Eşinizde oluşabilecek sperm azlığı da hamile kalmanıza engel olabilir. Bu sorunu azaltmak için eşinize bol bol magnezyum içeren besinler veri. Tahıllar, fındık, fıstk, ceviz, ayçiçek çekirdeği magneayum açısından zengin besinlerdir.
  • Uykunuzu aksatmayın.
Gece geç saatlerde yatıp, günü yatakta geçirenler sikluslarını altüst edebilir. Çünki yumurtaların olgunlaşması için vücudun ışığa ihtiyacı vardır. Karanlıkta vücut melatonin salgılamaya başlar. Fazla melatonin ise yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Hamile kalmak istiyorsanız, gün ışığından olabildiğince istifade etmek zorundasınız.
  • Kilonuz sabit kalsın.
Sürekli olarak bir-iki kilo alıp verenlerin metabolizması altüst oluyor. Bu nedenle hamile kalmadan önce istediğiniz kiloya inin ve bu kiloda kalın.
  • Yeme alışkanlıklarınızı kontrol edin.
Yediğiniz şeyler de hamile kalmanızı engelliyor olabilir. Örneğin E vitamini eksikliğinde döllenmiş yumurta, rahme yerleşemez. Kapsamlı bir test yaptırın.

• Stersten kurtulun.
Hormonları olumsuz etkileyen unsurların başında stres geliyor. Çünki stres sırasında salgılanan proklaktin hormonu yumurtlamayı engelleyebilyor.
  • Toksoplazma testi yaptırın.
Toksoplazma hormonu gebelikte bebeğe zara verebilir. Çiğ ve yarı pişmiş et ve et ürünü ymeyin, taze süt ve taze sütten yapılmış ürünlerden uzak durun, çiğ yiyeceğiniz yeşillikleri iyice yıkayın, eldiven takmadan bahçe bakımı yapmayın ve kedi-köpek bakımında hijyene önem verin.

gözünden kaçmıştır canım,yaptım allaha şükür hamiş değilim.çok tedirgin olurdum çünkü olsaydım,ilaçlar yüzünden,şimdi önümüze bakıyoruz,sen regli oldun mu.
kaçırmışım canım iyi sevindim tatlı eğer bide hamile olsaydın aklına takıp dururdun ilaçlardan dolayı.evet önümüze bakalım yok tatlım daha olmadım ama bu gğn yarın olurum her halde.benim reglim kış sezonun da 28 yaz sezonunda 25 oluyo heralde 28 oldu yine.hayırlısı tatlım.

• Kızamık olmayın.
Mutlaka kızamık aşısı olun. Zira gebelik sırasında geçirilen kızamık, doğmamış
bebeğe zarar veriyor.
  • Alkolden uzak durun.
Düzenli alkol kullanımı, erkeklerin sperm üretimini azaltıyor. Bununla birlikte ereksiyon sorunlarına neden oluyor. Ayrıca sürekli içki içen ereklerin cinsel isteklerinin azaldığı da bir gerçek.
  • Sigarayı bırakın.
Arada bir sigara içen kadınların da doğurganlıklarının düştüğü saptandı. Çünki, nikotin, yumurta keseciğinin içindeki sıvıya ve rahim mukozasına zarar veriyor, spermle yumurtanın birleşmesini engelleyebiliyor ve döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesini olumsuz etkiliyor.