Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

sistit gebeliğe engel değil ama iltihabıda var hestianın bi kaç tahlil daha yapıcaklarmış önemli olan tahlillerin iyi çıkması iltihabı kurutmak gebeliğe rahat hazrlanmak

Benim asıl sorunum toksoplazma. toksoplazma sınırda pozitif görünüyor.Şu an geçiiryor olabilirsin dedi dr.Biliyorsunuz toxoplazma da bebek için çok tehlikeli.1 hafta sonra tekrar tahlil yapılacak.Bizim kedimizde var evde.bilmiyorum inş haftaya testte sorun çıkmaz.çünkü kedimden ayrılamam ben🙁

ayy canım benim evet ayrılmak çok zordur.ablamın kedisi var görmediğim zaman nasıl özlüyorum onu.umarım ayrılmak zorunda kalmazsın.bu toxoplazma neymiş ki

ayy canım benim evet ayrılmak çok zordur.ablamın kedisi var görmediğim zaman nasıl özlüyorum onu.umarım ayrılmak zorunda kalmazsın.bu toxoplazma neymiş ki

Hiç böyle bi sorun aklıma gelmedi.her türlü sorun çıkar ama toxoplazma çıkamz diyordum.Çünkü ben kendimi bildim bileli hayvanlarla içiçeyim.Toxoplazma hayvanlardan ya da hayvan dışkısı bulaşmış meyve ve sebzelerden geçen bir mikrop.Genelde insanlar toxoplazmayı hayatlarının bir bölümünde geçirirler ve bağışıklık kazanırlar.Hatta geçirdiklerini çoğu zaman farketmezler bile.grip belirtisi gibi belirti verebilir.bu enfeksiyonu hiç geçirmeyenlerin bağışıklığı yoktur ve buna yakalanma riskleri vardır.normalde bir insanın yakalanmasında bir sorun yoktur fakat gebelikte yakalanılırsa düşüğe veya bebekte ciddi fiziksel zihinsel hasara yol açabilir.Bundan korunmak için meyve ve sebzeleri çok iyi yıkamak gerekir.Benim kedimin tüm aşıları yapılıyor ve çok dikkat ediyoruz bakımına ama dediğim gibi dışarıda yediğimiz sebzeler nasıl yıkanıyor allah bilir.O yüzden herkesin hamilelikten önce bu testi yaptırması mutlaka gerekiyor.

anladım canım.gerçekten çok dikkat etmek gerekiyo yediğimiz şeylere.aslında ne kadar dikkat edersen et yine de buluyo seni.bir bakıma allaha emanetiz.umarım canım hemen iyileşirsin ve kedinden ayrılmaya gerek kalmadan atlatırsın bunu...

Fatoss tatile çıkıyormusun sanırım.Çok kıskandım bak şimdi 🙂 Biz tatil yapamadık bu yıl eşim askerden yeni geldiği için izin alamadı.Ama olsun napalın.Sen zaten bu kadar yoğunluğa yorgunluğa karşı hak etmişsin. nereye gidiyorsunuz bakalım.

evde olucam be canım iş güç temizlik anca yetiştirim.🙂umarım biran evvel sende alırsın

ben çıkıyorum kızlar öptüm hepinizi yarın görüşmek üzere

bu ay benide listeden silermisiniz arkadaşlar.progesteron testi yaptırdım 1.0 çıktı yani bu ay yumurtlama olmamış e otamatik olarakda gebelik yok artık bidahaki aya inşallah.