Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı
Bilgecim Rabbim senden razı olsun, ne güzel moral veriyorsun insanlara, seni tanıdığım için çok bahtlıyım. başka insanların mutluluğu için çalışanların mükafatını Allah kat kat verirmiş.Bizleri mutlu ettiğin gibi Rabbimde seni kat kat mutlu eder inş.
canım benim son reglim 9 ekim di. ne zaman doktora gideyim sence, acele etmeme gerek var mı?
Allah senden de razı olsun birtanem.
Internette gezindim canım benim, bak sana neler hazırladım:
Son reglin 9 Ekim ise:
Hamileliğinizin
5. haftasında
6. günündesiniz.
Muhtemel gebe kaldığınız gün 23.10.2007
Anomali açısından riskli tarihler 13.11.2007
ile 18.12.2007
arası
Bebeğin organ gelişiminin başlangıcı 13.11.2007
Bebeğin ana organ gelişiminin tamamlanması 18.12.2007
Düşük riskinin azaldığı tarih 01.01.2008
Eğer bebek prematüre doğarsa bu tarihten sonra doğduğunda yaşama sansı olabilir 18.03.2008
Son 3 ayın başlangıcı 15.04.2008
Beklenen doğum tarihi 15.07.2008
YAPILACAK TESTLERİN ZAMANLARI
İlk Muayene Vajinal ultrason ile gebelik kesesine, bebeğin rahim içinde nerede geliştiğine ve yaşayıp yaşamadığına bakılır. Anneden kan sayımı, kan grubu, idrar testi, hepatit, HIV, toksoplazma, rubella kan testleri istenir.
11.-14. Haftalar Ultrasonda bebeğin ense kalınlığına ve anneden alınan kandaki iki ayrı maddeye bakılarak Down Sendromu riski belirlenir.
14.-18. Haftalar Ailesinde genetik bozukluklar ve anormallikler olan ya da 35 yaşını geçmiş anneler için, amniosentez testi istenir. İnce bir iğne ile karın içinden sıvı örneği alınır.
16.-18. Haftalar Bebeğin ürettiği bir madde olan alfaproteinin kanda bulunduğu düzeyi görmek için anneden kan testi (AFP) istenir. Kanda, yüksek düzeylerde bulunması omurilik açıklığı gibi sinir kanalı bozukluğunu, düşük düzeyde olması da Down Sendromu ya da başka kromozom kusuru riskinin yükseldiğini gösterir.
16.-18. Haftalar Üç ayrı hormon tetkiki için anneden kan testi (Üçlü Test) istenir. Bu testle, Down Sendromu ve Nöral Tüp Defekti riski belirlenir.
20.-24. Haftalar Bebeğe kan götüren yapıların ve bebekteki kan akışını incelemek amacıyla Doppler Tarama Testi yapılır. Doppler cihazıyla ölçülen ve ultrason ekranında ortaya çıkan kan akımı dalga şekilleri görsel olarak gözden geçirilmektedir.
24.-28. Haftalar Hamilelik, şeker hastalığı oluşma riskini artıran bir durum olduğundan
annelerde Şeker Yükleme Testi istenir. Anneye, 50 gr ya da 100 gr glikoz yüklemesi yapılır.
Bence bu hafta içi ilk doktor muayenesinden geçsen iyi olur birtanem.