Hafta hafta gebelik belirtileri

Uzman SühaN

Administrator
Hafta hafta gebelik belirtileri
Gebelik, bir yumurta bir sperm tarafından döllenir, bir kadının rahmine yerleşir ve bir bebeğe dönüştüğünde oluşur. İnsanlarda bu işlem yumurta döllenmesinden yaklaşık 264 gün alır, ancak doğum uzmanı son adet döneminin ilk gününden itibaren (280 gün 40 hafta) gebelik tarihini belirleyecektir . Gebelik,gebelik belirtileri,gebelik haftası,hafta hafta gebelik,gebelikte ilk haftalar,hamilelik,hamileikte ilk haftalar ve gebeliğin gelişimi ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.







Doktor hamileliği tartışırken belirli terimleri kullanacaktır.

Rahim içi gebelik:

Döllenmiş bir yumurta rahim içine implante edildiğinde normal bir hamilelik oluşur ve bir embriyo büyür.

Embriyo:

Gebeliğin ilk 9 haftasında gelişmekte olan döllenmiş yumurta için kullanılan terimdir.

Fetus:

Gebeliğin 9. haftasından sonra gelişen embriyo için kullanılan terim.

Beta insan koryonik gonadotropin (beta-hCG olarak da bilinir)

Bu hormon plasenta tarafından salgılanır ve gebeliğin varlığını ve ilerlemesini belirlemek için ölçülebilir. Olumlu bir sonuç, bir kadının hamile olduğu anlamına gelir; Bununla birlikte, bu test sonucu bir bebek doğurduktan sonra veya spontan bir düşük düştükten sonra birkaç hafta pozitif kalabilir .

Beta hcg değerleri ne zaman yükselir


Trimester:

Bireysel gebelik süresi trimester olarak adlandırılan üç döneme ayrılır (yaklaşık üç ay süresince). Her üç aylık dönem, belirli olaylar ve gelişim belirtileri ile karakterizedir. Örneğin, ilk trimester farklı organ sistemlerinin farklılaşmasını içerir.

Gebelikte ikinci trimester testleri

Gebelikte Birinci trimester ultrasonografisi



Tahmini doğum tarihi (EDD):

Doğum tarihi, kadının son döneminin ilk gününden itibaren 280 gün ileri sayıldığında tahmin edilir. Tahmin edilen doğum tarihine (EDC) de denir.

Kadın doğum doktoru gebeliği olası risklere karşı izleyecektir. (Doktor,fetüsün uygun fiziksel ve nörolojik gelişimini teşhis edicektir )

Yüksek riskli gebelik: Bir kadın gebelik sırasında bazı komplikasyonlara yatkın sayılırsa, yüksek riskli olarak sınıflandırılır.

Ektopik gebelik :
Yumurtanın uterus dışındaki bir yere implante ettiği gebelik. Bu komplikasyon hayatı tehdit edici olabilir.
Servikal yetmezlik servikal yetersizlik gebelikte düşüklüğün bir nedeni olabilir.
Preeklampsi / eklampsi: Preeklampsi , çeşitli organ sistemlerini etkileyebilen sistemik bir hastalıktır

Çoklu gebelik (ör. Ikizler, üçüzler) : Preterm doğumlar ikiz gebeliklerde tek gebeliklere kıyasla iki kat daha yüksektir.

Yumurtlama

Yumurtlama yumurtalıktan en olgun yumurtanın salınmasıdır. Olgun yumurta, yumurtalıktan fallop tüpünün altından uterusa doğru ilerlemektedir. Yumurta tüpündeyken yumurta bir spermle karşılaşırsa bir kadın gebe kalabilir.

Yumurtlama belirtileri nelerdir ?



Gebelikte 1. 2.3 hafta Belirtiler

Haftada henüz hamile değilsiniz, hamilelik belirtisi yok. Bununla birlikte menstrual dönem belirtileri olabilir. Döllenmeden önce veya hemen sonra herhangi bir gebelik belirtisi hissetmeyeceksiniz.Yumurta ve sperm, döllenme adı verilen bir süreçte bir hücre meydana getirmek için bir araya gelir. Bir bebeğin cinsiyeti dölleme anında belirlenir. Döllenmiş yumurta uterusa doğru ilerliyor.Eskiden tek bir hücre olan şey şu anda bölünüyor. Hücrenin bölünmesi ve farklılaşması adı verilen bu süreç, sıvı dolu bir hücre grubu olan bir blastosist oluşturur.Bu haftanın sonuna kadar, blastosist kendisini endometrium olarak da adlandırılan rahminizin astarına tuttunacaktır. Bu işleme implantasyon denir.Döllenmiş yumurtanın uterusa hareket ettiği bu erken gebelik dönemi, genellikle saptanabilir herhangi bir bulgu veya belirti oluşturmaz.

Erken Gebelik Belirtileri




Gebelikte 4. hafta

implantasyon, blastosistin beslenme için uterus duvarına girmesi ile oluşur. Hücreler büyümeye ve bölünmeye devam ediyor. Dördüncü haftada, hücre kümesi kendini uterusa sokmaya devam ediyor. Tropoblast hücreleri bebeği gebelik boyunca beslemek için yollar geliştiriyor. İmplantasyon tamamlandıktan sonra, vücudunuz insan koryonik gonadoptropini (hCG) üretmeye başlayacaktır. Bu hormon vücudun gebeliği korumasına yardımcı olur. Ayrıca, yumurtalıklardan her ay olgun yumurtaların bırakılmasını söyler.İmplantasyon sırasında, bazı kadınlar hafif kramp ve kan lekesi görebilirler. Bu durumda hamile olduğunuzu fark etmeyebilirsiniz.Ancak, bu noktada idrar dan gebelik testi yapacaksanız, muhtemelen hamile olduğunuzu gösterecektir. Dördüncü haftada, gebelik testi idrardaki hCG düzeylerini tespit edebilecek.Bu hafta içerisinde ortaya çıkan diğer gebelik belirtileri yorgunluk, mide bulantısı, karıncalanma veya ağrıyan göğüsler, sık idrara çıkma ve şiikinlik hissi içerir.

Gebelikte 5. hafta

Beşinci haftada, uterusunuzdaki gelişmekte olan embriyonik hücreler tanınabilir bir şekil almaya başlıyor.Embriyonik dönemin başlangıcıdır. Bebeğin omurgası ve beyni haline gelecek hücreler oluşmaya başlar.

Hafta 6

Altıncı hafta, bir embriyonun sinir sistemi ve beyni hızla gelişiyor. Kalp kan pompalamaya başlar ve gözler de gelişir. Embriyo ayrıca kollar ve bacak tomurcuklanmaya başlar.
Belirtiler
Şimdiye kadar, vücudunuz size hamileliğin tüm belirtilerini ve semptomlarını vermekte. En sık görülen semptomlar bu altıncı hafta boyunca tam güç kazandı.

Gebelikte 7. hafta

Yedinci haftada, gebelik sırasında embriyoya besin maddeleri ve oksijen sağlayan umblikal kord oluşumunu tamamladı. Akciğerler ve sindirim sistemi hala gelişiyor. Yüz özellikleri de daha belirgin hale geliyor.

Gebelikte 8. hafta

Embriyo büyümeye ve eller, ayaklar ve gözler de dahil olmak üzere daha tanınabilir özellikler geliştirmeye devam ediyor. Cinsel organlar hala çok küçük ve az gelişmiş, bu nedenle bebeğinizin cinsiyetini i birkaç hafta daha anlayamayacaksınız

Gebelikte 9. hafta

Embriyonun tüm sistemleri gelişmeye ve daha da belirginleşmeye devam ediyor. Göz kapakları, gözlerin üstündeki derideki kanatlar yüzünden oluşur. Ultrasonda bir burun görülebilir. İç üreme organları gelişiyor. Kaslar da oluşmaya başladı, bu nedenle embriyo hareket etmeye başlayabilir. Ancak, bunları birkaç hafta daha hissedemeyeceksiniz.

Gebelikte 10. hafta

10. haftadan itibaren embriyo artık fetüs olarak düşünülür. Parmaklar ve parmak parmakları, hamilelikte daha önce geliştirilen kürek benzeri uzantılardan gelişmeye başlar. Fetüsün hayati organlarının hepsi birlikte çalışmaya başlıyor.

Gebelikte 11. hafta

11. haftada fetus hızla büyüyor. Bu, vücudunuza daha da büyük bir talep oluşturuyor. Plasentadaki tüm kan damarları, cenin büyümek için gereken besin maddeleri ve oksijeni sağlamak için büyüyor.

Gebelikte 12. hafta

Beyin ana odak noktası olmakla birlikte küçük tırnakları ve ayak tırnakları da büyümeye başlamıştır. Böbrekler işliyor ve idrar üretiyorlar.Artan kan hacmi ve yüksek hormon seviyeleri kombinasyonu damarlarınıza daha fazla kan iter. Bu, vücudun yağ bezlerinin zamanla çalışmasına neden olur. Bu, sırayla cildinize kızarık ve parlak bir görünüm kazandırır. Birçok kişi gebelik ışıltısına sahip olduğunuzu söylemeye başlayabilir.

Belirtiler İkinci Trimesterde Azalıyor

Birinci trimesterde deneyimlediğiniz gebelikteki vücut değişiklikleri ve semptomlarının çoğu, ikinci trimesterde eriştiğinizde azalmaya başlar. Örneğin, sabah bulantısı genellikle sadece ilk üç aylık dönemde görülür. Mide yanması gibi diğer belirtiler aynı kalabilir veya daha da kötüleşebilir. Sorunlu belirtiler konusunda doktorunuzla konuşun. Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik geçirmelerini diliyoruz..
 
Son düzenleme:
Bazı kadınlar birkaç hafta herhangi bir belirti yaşamadığını belirtmektedir. Hamilelik belirtileri kadınlardan kadına ve gebelikten gebeliğe değişir; Bununla birlikte, en önemli gebelik belirtilerinden biri gecikmiş bir dönemdir.Her belirtinin gebelik dışında sebepleri olabileceği için gebelik belirtilerini anlamak önemlidir.Potansiyel erken gebelik belirtileri adet gecikmesi,yorgunluk, baş ağrısı, bel ağrısı ve sık idrara çıkmaktır.İmplantasyon kanaması en erken gebelik belirtilerinden biri olabilir. Gebe kaldıktan yaklaşık 6-12 gün sonra , embriyo kendisini uterus duvarına yerleştirir . Bazı belirtiler yaşıyor olabilirsiniz ve hamilelik bulguları olup olmadıklarını merak ediyor olabilirsiniz . Belirtilerinizin gebelikle ilişkili olup olmadığını belirlemek zor olabilir.Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey gebelik testi yapmanızdır.
 
allah hepimize hayırlı evlatlar versin inşallah bende 3 aylık evliyim 9 gün var adetime sürekli midem bulanıyor belimdede ağrı var inşallah hamileyimdir.
 
Merhaba, mense 9 gün kala gebelik belirtisi olmaz. Mide bulantsı sadece gebelik kaynaklı değildir. Tıbbi bir durumun septomu olabilir. Gebe olup olmadığınızı da döneminizde en az 3 günlük gecikme olursa test yaparak öğrenebilirsiniz.
 
son adet tarihim 14 mayıs henüz adet olmadım evde test yaptım ikinci çizgi belirsiz belli görünüyor hamile olma ihtimalim varmı birde tekrar ne zaman test yapayım
 
Merhaba, evde yapılan idrar testlerinde ikinci çizginin silik çıkması gebelik olarak kabul ediliyor.Fakat bazı nedenlerden dolayı idrardan gebelik testleri hatalı sonuç verebiliyor. Siz yarın gebeliğinizin teyidi için hcg testi yapın net sonucu alırsınız.
 



Hamilelik haftalarınız son döneminizin ilk gününden itibaren tarihlendirilir. Bu, ilk iki haftada, gerçekten hamile olmadığınız anlamına gelir - vücudunuz her zamanki gibi yumurtlamaya hazırlanır. Bir sonraki periyodunuzun ilk gününden iki hafta kadar önce yumurtlarsınız. Hamileliğin dört ila beşinci haftalarında, embriyo büyümekte ve rahim tabakasının içinde gelişmektedir. Dış hücreler, annenin kan akımıyla bağlantı kurar. İç hücreler ikiye ve daha sonra üç katmana dönüşür.

Bu tabakaların her biri, bebeğin vücudunun farklı bölümleri olacak şekilde büyüyecektir.Endoderm adı verilen iç tabaka, akciğerler, mide, bağırsak ve mesane dahil olmak üzere solunum ve sindirim sistemlerine dönüşür. Mezoderm olarak adlandırılan orta tabaka, kalp, kan damarları, kaslar ve kemikler haline gelir. Ektoderm adı verilen dış tabaka, beyin ve sinir sistemi, göz mercekleri, diş minesini, deri ve tırnaklar haline gelir.

Birkaç hafta sonra, plasenta tamamen oluşturulacak ve besinlerin embriyona aktarımını üstlenecektir.Embriyo, amniyotik kesenin içinde sıvı ile çevrilidir. Bu kesenin plasentaya dönüşen dış tabakası. Plasentadan gelen hücreler, zengin bir kan kaynağı oluşturarak, rahmin içerisine doğru genişler. Bu, bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm oksijen ve besinleri almasını sağlar.

İlk üç aylık dönem, fetüsünüzün ve sizin için derin fiziksel ve duygusal değişikliklerin geliştiği bir dönemdir.Hemen hamile olduğunuzu fark edebilirsiniz, ancak çoğu kadın en az dört veya beş haftaya kadar hamile olduklarını fark etmeyecektir.Hamileliğin ilk haftası aslında son adet döneminin başlangıcı ile başlar. Döllenme zamanını tam olarak belirlemek imkansızdır. Doktorunuz son adet tarihinizin başlangıcından itibaren 40 hafta sayılarak doğum yapacağınız tarihinizi hesaplar.Hamileliğinizin ilk üç aylık döneminde vücudunuz dramatik değişiklikler geçiriyor. Fiziksel olarak ilk üç aylık dönemde aşağıdaki belirtilerden biriyle karşılaşabilirsiniz:

Vücudunuz fetüsün gelişmesi için fazla mesai yapmaya başladığında, ilk trimesterde büyük olasılıkla bitkin olacaksınız.Bu dönemde dinlenmek için bol zaman ayırmalısınız. Gün içerisinde uyumak istiyorsanız, bunu yapmaya çalışın. Mide bulantısı gebeliğin en yaygın septumudur. Genellikle gebeliğin 4-5. haftasından itibaren başlar.Progesteron düzeylerinde ve HCG salgılanmasında artış ile birlikte, pelvik bölgeye giden kan akımı artar ve buda sık sık idrara çıkmanıza neden olur.Rahim büyüdükçe, mesaneye daha fazla baskı uygular, bu da idrarın daha sık geçmesine neden olur.Meme değişiklikleri, östrojen ve progesteron düzeylerinin artmasıyla hamileliğin çok erken döneminde başlayabilir. Meme uçlarının daha karanlık olduğunu fark edebilirsiniz ve göğüsler daha büyük, daha ağır hassas olabilir.Rahat bir sütyen giymek, rahatsızlığın bir kısmını hafifletebilir.