Hadi rekor kıralım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PeLiNiM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
‎20 yıl sonra yaptıkların değil, yapamadıkların için üzüleceksin; dolayısıyla halatları çöz, güvenli limandan uzaklara yelken aç, rüzgarı yakala, araştır, düşle ve keşfet...

Tanrım!
Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret,
Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmem için sabır,
Her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl ver...

Büyüyün ve çoğalın dedik, makineler de büyüyüp çoğaldılar.
Bizim için çalışacaklarına söz vermiştiler.
Şimdi biz onlar için çalışıyoruz.
Gıda miktarını artırsınlar diye icat ettiğimiz makineler açlığı çoğaltıyorlar.
Kendimizi savunmak için icat ettiğimiz makineler bizi öldürüyorlar.
...Hareket etmek için icat ettiğimiz otomobiller bizi hareketsiz hale getiriyorlar.
Buluşmak için icat ettiğimiz şehirler bizi yalnızlaştırıyorlar.
İletişim kurmak için icat ettiğimiz önce büyük iletişim araçları, ne bizi dinliyorlar ne de bizi görüyorlar.
Biz makinelerimizin makineleriyiz.
Onlar masum olduklarını iddia ediyorlar.
Ve bunda haklılar.

Başkalarından aldıklarını gene başkasına ver. Asla esirgeme. Çünkü sen, bil ki, yalnız senin için değilsin. Işığı sadece kendin için saklama ki, fazlası da seni yakmasın. Kafanı bilgisiz, gönlünü kapalı tutma ki, seni karanlıkta bırakmasın. Zaten sonunda da gene her şeyi aldığın yerde bırakacak değil misin? Alem değişt...irirken sana kalan, senin olan yalnız görgü ve tecrüben değil midir?

Tanrı, tekamülün için ne gerekiyorsa hepsini hazırlamış ve önüne sürmüştür. Evrende mevcut olan her şey senin için, senin tekamülüne gerekli olduğu için var olmuştur. Buna karşılık vazifen sadece ilerlemenin icaplarını yoluna getirmendir.

Korkma, hiçbir şeyden korkma. Tanrı’yı düşün. Yaratılış gayeni hatırla. O zaman hiçbir şeyden korkmamak gerektiğini esasen anlamış bulunursun.
Sahip oldukların için sevinme, layık olduğun için senin olmuştur. Sahip olmadıkların için üzülme, vakti erken bulunmuştur.

yeryüzünün bir ülkesinde yaşayan herkes kralın huzuruna çıkar
kral ...der ki:
-erkekler iki sıra olsun bir sırada karıları tarafından yönetilen erkekler.fiğer sırada karılarını yöneten erkekler ayrıca bütün kadınlara hazinemden ödül vereceğim.onlar askerlerle birlikte gidecekler şimdi
böylece kadınlar gittikten sonra kral,erkeklerin karsısına geçer bi bakar ki karıları tarafından yönetilen erkeklerin sırası kilometrelerce uzunlukta ama karılarını yöneten erkeklerin sırasında sadece bir adam duruyor.
kral diğer sıradakilere çok kızar:
-kendinizden utanın!!!siz bu dünyanın en güçlü ülkesinde ve benim irademle yönetiliyorsunuz ve şuraya bakın hepiniz güçsüz karaktersiz kilometrelerce uzunlukta bir sıra oldunuz bakın bir tek erkek vatandasım su yan sırada tek basına gururla duruyor
ondan ders alın!....
-oğlum sen anlat bunlara ne yaptın da karılarını yöneten erkekler sırasında bir tek sen varsın?
adam cevap verir:
-bilmem......karım bana burada durmamı söyledi

Padişahın biri,
- Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!
demiş. ...Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;
  • Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.
  • Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabii!..
  • Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!..
-... Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!..
  • Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!
  • Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir.
Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş. Ama bir gün bir Kayserili gelmiş;
- Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!.