Hadi rekor kıralım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PeLiNiM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki el tuttum bugüne kadar ; birini ben bıraktım , diğeride beni .. Biri koparken ağladı ,diğeri kahkalar attı .. Biri hep korudu beni , diğeri korundu ellerimde .. Biri hayat denen kahpeye yem etmemeye çalıştı ; diğeri o kahpenin ta kendisiydi .. Biri zorluklara gögüs gelmeyi öğretti , diğeri ise zorlukların ta ken...disiydi... Biri bir damla gözyaşıma ömrünü verirdi , diğeri aktıtığım gözyaşlarıyla ömrümü çürüttü ..Biri güldürdü , diğeri ağlattı ..Biri anlattı , diğeri aldattı ..Biri toparladı , biri dağıttı .. Çekti aldı çamurdan biri , diğeri hep çamura sapladı .. Birinin adı ANNE' ydi , diğerinin adı AŞK'tı.....

Neden evlilik yüzüğü yüzük parmağına takılır biliyor muydunuz ? .Evlilik yüzüğünü ilk defa eski mısır prensesi nefertiti takmıştır...o yıllardakiTıbbın ne kadar ilerde olduğu ayrı bir tartışma konusudur ama yüzyıllarSonra anlaşılmıştır ki direk kalbe giden tek damar evlilik yüzüğünü taktığımız Parmaktadır..Başka hiç b...ir parmağımızdan direk kalbe giden bir damar yoktur...

Tayyib'e inat TÜRKÜZ !
Akepe'ye inat TÜRK MİLLETİYİZ !
Fettoş'a inat ULUS DEVLETİZ !

Sanmayın ki güçsüzüz... Biz Türkler, "Muhtaç Olduğumuz Kudretin, Damarlarımızdaki Asil Kanda" olduğunu yeryüzünde en iyi bilenlerdeniz !

Sanmayın ki sayımız az... Biz Türkler, "Bir Türk'ün Dünyaya Bedel" olduğunu her daim bilenlerdeniz !

Sanmayın ki korkuyoruz... Biz Türkler, "Her Türkün Asker Doğduğunu" analarımızın ninnilerinden itibaren bilenlerdeniz !

Suskunluğumuz sizleri aldatmasın... Biz Türkler, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" diyebilecek kadar Asil Atamızın, "Eğer Yurdumda Sulh Varsa, Cihanda da Sulh Vardır, Yoksa O Cihanı Başınıza Yıkarım" ruhunu, sizleri Çanakkale'ye gömdüğümüzden beri çok iyi bilenlerdeniz !

Çünkü Biz, Çanakkale'de 57. Alay,
Çünkü Biz, Kurtuluş Harbi'nde Kuvva,
Çünkü Biz, Emanetlerimizin Bekçileri, MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ !

YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM, BAŞKA YOLU YOK ARTIK

Rakı işte....muhtesem bir YILMAZ OZDIL yazısı daha !

Adres Kordon.
Naim Palas.
Cumbada oturuyor Sarışın Kurt.
Sevmez fazla yemeği.
Leblebi var önünde.
Garson titriyor, çünkü çocuk rum.
Sesleniyor Gazi, şefkatli...
"Vre Dimitri" diyor:
"Gel bakayım."
Çocuk "Buyur Pasam" diyor ş`lere dili dönmeyen, kırık dökük türkçesiyle. ..
"Sizin Kosti ...." diyor, işgal sırasında kasıla kasıla İzmir`e gelen Yunan Krali Konstantin`i kastederek, ".... geldi mi buraya?"
-Geldi Pasam
-Oturdu mu bu masay a?
-Oturdu pasam
-Güneş batarken rakı içti mi?
-İçmedi Pasam.
-E o zaman sormadın mı be çocuk, Ne halt etmeye almış İzmir`i?

O nedenle "Rakıyı alkol zannedip" Mustafa Kemal`e "sarhoş" diyenlere güleriz biz İzmirliler.. .
"Allah`ın geri zekalıları, adam sarhoş kafayla kurmuş memleketi, siz ayık kafayla batırıyorsunuz" deriz.!
YILMAZ ÖZDİL

Ya gelmeyeceğini, gelemeyeceğini bildiğine özlem… ya orada olduğunu
bildiğin ses vermeyene özlem…. Ya özlemekten korkana özlem… ya
yaşamaktan korkana özlem.. ya düşlere özlem.. ya yarını olmayacak
aşklara özlem.. gideceğini bilerek sevilene özlem.. Yaşanamayacaklara
özlem… İşte sonu olmayan özlem.. İşte vazgeçile...meyen özlem.. işte
çaresiz bekleyişe özlem.. İnsanın içini acıtan… boşlukta yaşanan
özlemler… Peki var mı bu özlemin sonu…? biter mi….? bu özlem.. Söz
verirsin kendine özlemeyeceğim diye… tutulur mu bu söz…..? Kalbindeki
özleme söz geçer mi……?

Kolay değil belki ama imkansız da değil.
Hangi küskünlük bitmemiş hangi dostluk başlamış ha !
Yüreğin senin elinde dostum. İnsanları değiştiremezsin ancak onlara olan
düşüncelerini değiştirebilirsin.
Herkesi olduğu gibi kabul et sen de olması gerektiğince ol. İnancının
kazanmasını ondan uzaklaşarak elde etme saçmalığında...n kurtul.
Hatırla İYİLİĞİN HALLEDEMEDİĞİNİ KÖTÜLÜK HİÇ HALLEDEMEZ Kİ.
Yüreğine de kaydet bunu.
ÜCRETSİZ BİLETTİR TEBESSÜM YÜREK YOLCULUĞUNDA...