Günde bir bardak vişne suyu

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Günde bir bardak vişne suyu
hamilelikte vişne suyu hamilelikte vişne gebelikte suyu yemek
Günde bir bardak vişne suyu vücudun günlük antioksidan ihtiyacını karşılamaya yetiyor...

Yakut kırmızı rengi ile reçelini yemeğe alıştığımız vişne* içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde* birçok hastalığa karşı koruma kalkanı yerine geçiyor. İçeriğinde bulunan ve meyveye kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor.

Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne* kas ağrılarının hafifletilmesi* hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da etkin rol oynuyor. Hemen her iklim koşulunda yetişebilen vişne meyvesi* Türkiye’nin her bölgesinde yetiştiriliyor. Dünyanın ikinci büyük vişne üreticisi koltuğuna yerleşen Türkiye’de* dünya vişne üretiminin % 16sı gerçekleştiriliyor.

Canlı kırmızı rengi ve tatlı ekşi tadından dolayı* yıllar boyu özellikle reçel ve turta yapımında kullanılan ve daha çok suyu ile karşımıza çıkan vişne* içeriğinde bulunan doğal bileşikler sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu kalkan görevi görüyor.
Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum* potasyum* kalsiyum ve fosfor mineralleri* özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah.

Yakut kırmızısı vişnenin “ekşi” artıları saymakla bitmiyor…
Ferahlatıcı etkisi yüksek bir meyve olan vişnenin şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Diareyi kesmesi ve idrar söktürücü özellikleri* mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra* vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında etkin rol oynuyor.

Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli fonksiyonu için önemli bir meyve olan vişne ile ilgili yapılan ön araştırmalar gösteriyor ki; vişnedeki “antosiyanin”ler* kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azaltıyor.

Kırmızının Gücü: “Vişneye can alıcı kırmızısını veren ‘Antosiyanin’ neye yarıyor?”
Kırmızı ve mor renkli meyve ve sebzelerde* çiçeklerde* morumsu yapraklı ağaçlarda bulunan renk verici bir madde olan antosiyanin* içinde bulunduğu meyvede çok güçlü bir antioksidan yani hücre yaşlanmasını önleyici bir etki yaratıyor. Antosiyanin yardımıyla sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyan vişne böylelikle* anti-aging özelliği de taşıyor ve kanser ile kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Antosiyanin oranının yükseldiği koyu renkli olan vişnelerde* aynı zamanda daha fazla miktarda minerale rastlanıyor.

Japon beslenme uzmanları tarafından* Tsuda Üniversitesi’nde 2003 yılında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre* hipoinsülinemi ve hipoglisemiye yol açabilen yüksek yağ içeren besinlerin verdiği söz konusu zararlar* antosiyanin sayesinde dengelenebiliyor.

Diğer bir deyişle* şeker düzeyi düşük olan vişne* kilo kontrolünde önemli bir görev üstleniyor. Michigan Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar* antosiyanin maddesinin kolesterolün* kan şekerinin düşürülmesi ve karaciğerde daha az yağ birikimi konusunda çok etkili olduğunu ortaya çıkarıyor. Vişne ise* antosiyanin açısından en zengin meyveler arasında yer alıyor.