gülüş dizaynı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *MeleK*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
gülüş dizaynı
Gülerken şu problemleri yaşıyorsanız;
Dişlerinizi gizlemeyebilmek için rahatça gülemiyorsunuz
Alın, göz çevresi ve dudakların yan tarafındaki çizgiler gülerken daha da artıyorsa.
Gıdınız çok fazla belirginleşmişse.
Gülerken çeneniz daha da mı küçülüyor ya da daha mı belirginleşiyor?
Nazolabial oluk dediğimiz, burun-dudak arasındaki çizginiz çok mu derinleşiyor?
Gülerken dudaklarınız çok mu inceliyor?
Başkalarının gülüşünü mü beğeniyorsunuz?

Bu sorularımızın cevapları evetse; siz gülüşünüzü beğenmiyor ve ne yazık ki belki de gülemiyorsunuz. Oysaki gelişen teknolojinin biz estetik cerrahlara sunduğu imkanlarla sizlere özlediğiniz gülüşü geri kazandırmak hiçte zor olmayacaktır. Estetik cerrahi, sanatın tıpla buluştuğu noktadır. Mutlu yüzü yaratmakta da gülüş dizaynı kavramı ile tanışırız.
Neler gülüşümüzü etkiler:
Cinsiyet
Yaş
Cilt kaliteniz
Kaşlar-göz kapakları
Burun şekli
Elmacık kemikleri
Dudaklar
Dişler ve diş etleri
Çene yapınız ve gıdınız


Gülüş dizaynında estetik cerrahinin mutlu yüzü olarak nelerin yapılabileceğine bakacak olursak, Cinsiyet, kadın ve erkeğin gülüş tarzları farklıdır. Kadınlarda gülüş esnasında daha çok üst dudak yukarıya kalkarken dikey hatta bir açılma olur, erkekte ise gülüş yanlara doğru olup yatay planda bir gülüş meydana gelir.

Yaşa bağlı olarak gülüşteki farklılıkların meydana gelmesinde bir çok etken rol alırken, en fazla gülüş kalitesini kişinin özgüveni etkiler. Özgüveni etkileyen etkenlerin başında, kişinin vücudu ile olan barışıklığı önemlidir. Gençlik dönemlerinde vücuda olan güven duygusu rahat gülmelerini sağlarken, ileri yaşlarda yada gençlikte rahatsız olduğunu düşündüğü bölgeleri için, yapılan tedaviler ile güzel gülüşe kavuşmaları mümkündür.


Dişlerin Düzgün Konuşmaya Etkisi:
Konuşma, insan ilişkilerinin en önemlilerindendir. Ayrıca, politikacılık, aktörlük, spikerlik, şarkıcılık gibi bazı meslekler, büyük ölçüde düzgün konuşmaya dayanır. Düzgün konuşmada dişlerin önemli rolleri vardır.
Aşağıda ki birkaç örneğin bu rolü vurgulamaktadır.
1- DE ve TE sesleri, dil ucunun, üst kesicilerin damak tarafındaki eğiminden destek almasıyla çıkar.
2- FE ve VE sesleri ise, alt dudağın, üst kesicilerin kesici uçlarına temas etmesiyle çıkar.
3- SE sesi, karışık bir işlemle çıkar. Alt ve üst kesiciler birbiriyle temas halindeyken, dilin, azıların dil tarafındaki yüzeyinden destek alması ve dil ucunun da (kesiciler arasında bir oluk yapıp) hava borusu oluşturmasıyla gerçekleşir. ŞE ve JE sesleri de buna benzer bir işlemle gerçekleşir; fakat bu sırada dil ucu göreve katılmaz.
Dişler çene kemikleri, dişetleri, dil, damak, buların hepsi, çiğneme, tat alma. yutkunma ve konuşma ile ilgili görevlerini bir bütün halinde yürütürler.
 
Geri
Üst