Güllaç Nasıl Yapılır?
güllaç nasıl yapılır güllaç yufkası nasıl yapılır gullac nasil yapilir yaprağı gullac yufkasi nasil yapilir
Birinci Tarif
Malzemeler
18 adet güllaç yufkası
8 bardak süt
5 bardak şeker
1 bardak çekilmiş ceviz
İsterseniz az da olsa gül suyu
2 adet nar(olgun olsun)
HazırlanışıSütü şekeri karıştırın ve kaynatın.Yufka yapraklarını tek tek sütle ıslatın.Yarısının ortasına ceviz içi dökün.Kalan yufkaları ıslata ıslata üzerine koyun.Üstüne kalan sütü dökün.Soğutup üstüne nar tanelerini döküp servis yapın.
İkinci Tarif
Malzemeler
Çok ince açılmış güllaç yufkası
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra şekeri
100 gr çekilmiş antep fıstık içi
Hazırlanışı
Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır. Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
Afiyet olsun..
Birinci Tarif
Malzemeler
18 adet güllaç yufkası
8 bardak süt
5 bardak şeker
1 bardak çekilmiş ceviz
İsterseniz az da olsa gül suyu
2 adet nar(olgun olsun)
HazırlanışıSütü şekeri karıştırın ve kaynatın.Yufka yapraklarını tek tek sütle ıslatın.Yarısının ortasına ceviz içi dökün.Kalan yufkaları ıslata ıslata üzerine koyun.Üstüne kalan sütü dökün.Soğutup üstüne nar tanelerini döküp servis yapın.
İkinci Tarif
Malzemeler
Çok ince açılmış güllaç yufkası
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra şekeri
100 gr çekilmiş antep fıstık içi
Hazırlanışı
Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır. Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
Afiyet olsun..