Göz iltihaplanması için şifalı kürler

Uzman SühaN

Administrator
Göz iltihaplanması için şifalı kürler
Blefarit göz kapağının uzun süreli, iltihabi hastalığıdır. Hem çocuklarda hem de erişkinlerde oldukça sık görülen bir problemdir. Göz kapaklarının kenarında kızarıklık, kaşıntı ve batma şikayeti vardır. İki tipi vardır. Birincisi yağlı ciltlerde görülen seboreik blefarittir, diğeri mikrobik etkenlerle olur. Seboreik blefarit aslında bütün cildi etkileyen bir durumdur. Seboreik blefaritte gözyaşının yapısı bozulmuştur. Hormonlar, beslenme, fiziksel yorgunluk, stres bu durumun oluşmasına neden olabilir. Böyle bir durumda kapak kenarları kızarıktır. Kirpik diplerinde kepeklenmeler bulunur. Kapak kenarında bozuk yapıdaki gözyaşı birikerek kolaylıkla kaldırılabilen kabuklar oluşturur. Mikrobik blefaritte ise durum daha ciddidir. Genellikle çocuklukta başlar ve büyüyünceye kadar devam eder. Kapak kenarların da sert kaldırıldığında kanayan kabuklar vardır. Bu kabuklar gözü açık tutmada zorluk yaratır.




7.jpg






Blefarit -Göz kapağı iltihabı nasıl tedavi edilir ?

Her iki tür blefarit de aynı şekilde tedavi edilir. Tedavi esas olarak kapak kenarlarını temiz tutmak amacıyla yapılır. Unutulmaması gereken blefaritin aslında bir deri hastalığı olduğu ve hayat boyu sizinle birlikte kalacağıdır. Bu tedavinin amacı belirtileri azaltmak ve rahatlamanızı sağlamaktır. Ciddi olgularda antibiyotikli damla ve merhemler faydalıdır. Kortizonlu damlalar kaşıntı irritasyon gibi bulguları hafifletmekle birlikte uzun süre kullanımlarında ilacın başka yan etkileri ortaya çıkabilir. Sıcak kompresler rahatlama sağlayabilir. Bunun için temiz küçük bir havluyu dayanabileceğiniz kadar sıcak suya batırıp sıkınız.



Gözlerinizi kapatıp havluyu gözlerinizin üstünde 5-10 dakika tutunuz.. Arada gerekirse havluyu tekrar sıcak suyla ıslatınız. Bu işlem göz kapaklarındaki kan dolaşımını artırarak iyileşmeyi hızlandırır ve yağ bezlerinin ağızlarını açarak temizler. Kapak kenarı temizliğini eczanelerde bulabileceğiniz özel mendil ve solüsyonlarla yapabilirsiniz. Hastalık bir kez kontrol altına alındıktan sonra düzenli yapılan kapak temizliğiyle tamamen tedavisi mümkün olmasa da belirgin bir düzelme görülür.



Göz İltihaplanması – Tedavisi
Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:
– Göz otu
– Sütlüce otu
– Soğan
– Hamame bitkisi
– Ceviz ağacı kökü
– Salkım söğüt
– Bal


Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:



  • Göz otu sıcak suda demlenir. Süzülereke lde edilen pomad gözün üstüne sarılır.
  • Sütlüce otunun dalları dövülerek elde edilen süt, göze sürme gibi çekilir.
  • Soğan suyu süzme bal ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilir.
  • Hameme yapraklarının ezilmesinden elde edilen sıvı tedavi süresince göz e sürme gibi çekilir.
  • Cevzi ağacının kökünün kabukları soyulur. Kabukları sıcak suda kaynatıldıktan sonra süzülerek elde edilne temiz bir bez parçası ile ısıtılarak gözün üstüne konur.
  • Söğütün yemişi sıcak suda kaynatılır. Elde edilen sıvı tülbentle süzüldükten sonda dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan göze kompres yapılır.Bu tür rahatsızlıklarda öncelikle doktora başvurulması tavsiye edilir.

Göz iltihaplanmasına karşı en hızlı bitkisel tedavi nasıl yapılır ve göz otu ve soğan karıştırılarak en iyi bitkisel tedavi nasıl yapılır.
 
Geri
Üst