2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı tozşeker
5-6 adet çilek
1 çay bardağı çilek likörü
1 adet limonun suyu
Bir tutam sarı gıda boyası
2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
Yapılışı
Derin bir kapta toz krem şantiyi, sütle mikserleyin. Pudraşekerini ekleyip karıştırın. Başka bir kapta yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın. Yavaş yavaş tozşekeri ilave ederek yumurta aklarını mikserle çırpmaya devam edin. Tozşeker iyice eridikten sonra, krem şantili karışımı ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 3 ayrı kaba boşaltın. Birinci kaba çilek ve çilek likörünü, ikinci kaba limon suyu ve gıda boyasını, üçüncü kaba dövülmüş antep fıstığını koyup ayrı ayrı karıştırın. Silindir bir kalıbın içine önce çilekli karışımı yayıp spatula ile üzerini düzeltin. İkinci kat olarak limonlu karışımı yayıp spatula ile düzeltin. En üste fıstıklı karışımı yayıp üzerini düzeltin. Kalıbı derin dondurucuda 3 saat bekletin. Gökkuşağını servis tabağına çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.