Gizli gebelik nedir ? gizli gebelik belirtileri nelerdir?
GİZLİ GEBELİK NEDİR GİZLİ GEBELİK BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR ?
Gebelik her kadının arzu ettiği güzel bir deneyimdir. Gebelik belirtileri adet gecikmesinden sonra başlar.Mide bulantıları, kusma, aşerme, gögüslerde oluşan değişimler, sık idrara çıkma vs adet gecikmesi sonrası olan belirtilerdir. İlerleyen haftalarda ve aylarda gebeliğiniz fiziksel olarak dışarıdan algınabilir. Bu süreçte karnınız şişecek ve kilo alacaksınız. Ancak bazı kadınlar doğum yapana kadar gebe olduğunun farkına varmayabilir. Buna en güzel örnekler TLC kanalında '' Hamile olduğumu bilmiyordum '' programında ele alınıyor.Doğuma kadar hamile olduklarının farkına varamayan kadınların hikayelerini bu programda izleyebilirsiniz. Bunu niye belirttik çünkü bugünkü konumuz gizli gebelik. Gizli gebelik nedir, gizli gebeliğin belirtileri nelerdir ? Merak edilen bu soruların yanıtlarını makalemizin devamında bulabilirsiniz.
9 ay boyunca hiç bir septoma maruz kalmadan gebelik mümkünmüdür ? Elbette mümkündür. Kadınların çoğu gebelik belirtisi yaşarken bir kısmıda hiç bir septom göstermeyebilir. Öyleki bir kadın 9 ay boyunca hamile olduğunu bilmeyebilir. Hamilelik sadece anne tarafından değil, arkadaşlar ve akrabalar tarafından da tespit edilemez. Bazı durumlarda, anne adayı hamileliği gebeliğin 20. haftasına kadar farkedemez. Gizli bir hamilelik, doğuma kadar tespit edilmeden veya fark edilmeden geçen bir hamileliktir. Bu, hamile olduğunuz anlamına gelir, ancak insan koryonik gonadotropin (HCG) seviyeleri, bir kan veya idrar testinde tespit edilemeyecek kadar düşüktür.Gzili gebelikler genellikle doğum kontrol hapları, tüp ligasyonu (spermin fallop tüpüne girmesini engellemek için bağlanan tüpler), vb. Doğum kontrol yöntemleri olan kadınlarda görülür. Bu kadınlar, sabah bulantısı, kilo alma ve hatta kaçırılan dönemler gibi çok hafif bir hamilelik belirtileri yaşayacaklar.
Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?
Gizli Gebeliğe Ne Sebep Olur?
Bazı hormonal ve psikolojik nedenler gizli hamileliklere neden olabilir. Ancak, psikolojik nedenler hormonalden daha düşüktür.
Polikistik over sendromu (PKOS): Büyümüş overlerde küçük kistler oluşur. Zararlı veya kanserli olmasa da, vücutta hormonal dengesizliklere neden olabilirler.Yumurtalıklardaki kistik gelişmeler hormonal dengesizliğe neden olarak gizli gebeliklere neden olabilir.
Son hamilelik: Hormonların hamileliğinizden sonra normale dönmesi zaman alabilir. Eğer hamileyseniz, gizli bir gebeliğe neden olan hormonal dengesizlik olur.Bazı kadınlar hamilelikten kısa bir süre sonra hamile kalabilir. Bu gibi durumlarda, hormon seviyeleri normale dönmez.
Düşük vücut yağı sporcularda olduğu gibi hormonal bir dengesizliği tetikleyebilir.
Perimenopoz , vücudun menopoz belirtilerini göstermeye başladığı zamandır.
Yüksek stres seviyeleri , hormonları etkilediklerinden gizli bir hamileliğe neden olabilir.
Doğum kontrol haplarının tüketilmesinin devam etmesi, vücutta düzensiz hormon seviyelerine yol açarak beklenmedik bir hamilelik şansını artırabilir.
Hamileliğin ilk belirtileri nelerdir ? En erken gebelik belirtileri
Kan veya idrar testleri, kadının uterus duvarına döllenmiş bir yumurtanın bağlanmasından hemen sonra salınan bir hormon olan HCG veya insan koryonik gonadotropinin varlığına dair hiçbir belirti göstermez.Hamilelik için yapılan ultrason testleri negatif sonuç verebilir.Bu gebelik türünde karnınız şişmeyebilir çünkü bebek rahim arkasına doğru, yani omurgaya doğru yerleşmiştir.Fetal hareketler çok azdır gaz sancısıyla karıştırılabilir.Kadın hamile olmasına rağmen dönemlerini sürdürmeye devam edebilir. Periyot günleri genellikle azalsa da normal adet dönemi ile karıştırılabilir.
Gzili Gebelik Belirtileri:
Gizli gebelik belirtileri normal hamileliğe benzer. Belirtilerin bir kadından diğerine değiştiğini unutmayın.
Mide bulantısı
Kusma
yorgunluk
Yiyecek isteksizliği
Sık idrara çıkma
Kilo almak
Mide ekşimesi
Baş ağrısı
Karın krampları
Sırt ağrısı
Ağızda metalik tat
Komplikasyonlar
Gizli bir gebeliğin bazı komplikasyonları şunlardır:
Anne hamilelikten habersiz olduğu için doğum öncesi bakıma erişim yok. Hipertansiyon ve diyabet gibi komplikasyonlar tedavi edilmeden kalabilir ve hem anneye hem de bebeğin sağlığına zarar verebilir.
Anne hamile olduğunu bilmediğinden sigara veya alkol gibi bazı zararlı maddelerden kaçınmayacaktır.
Bir Kadın Adet Dönemini Kaçırdığında Gebeliği Nasıl Algılayamaz?
Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır. Bunlar stresten PKOS'a ve menopoza kadar değişmektedir . Ayrıca, gizli bir hamilelikteki lekelenme veya az kan akışı, adet döneminin bir şekli ile karıştırılabilir.
Tüm kadınların düzenli ve aylık dönemleri yoktur ve kaçırılan bir dönem onları rahatsız etmeyebilir. Zaman zaman ortaya çıksa bile, hamilelik sırasında lekelenme adet kanaması olarak yorumlanabilir. Düzensiz ya da daha az akış strese, menopoza veya diğer sağlık sorunlarına bağlanabilir.Çoğu kadın gizli gebelik boyunca düzenli dönemlerini sürdürmeye devam eder, lekelnme tarzında küçük lekelenmeler gelişebilir. Kanama bazen haftalarca veya aylarca sürebilir, fakat tek yaptığı uterus zarını dökmek. Bu, HCG'nin çok az veya hiç olmaması ile sonuçlanır. Normal bir hamilelikte, hamilelik testi çok erken yapılmışsa veya talimatları doğru bir şekilde uygulayamazsanız negatif olur. Fakat gizli bir hamilelikte sonuç negatiftir, çünkü HCG seviyesi ihmal edilebilir düzeydedir.
Normal bir hamilelikte, doktor gebelik takibi için ultrason yapacaktır. Bununla birlikte, çoğu gizli gebelik vakalarında, ultrason taramaları kadınların çoğunda büyüyen fetüsü tespit edemez. Bu, abdominal bölgede veya uterustaki bazı anormallikler nedeniyle olabilir.Uterin retroversiyon Bu pozisyon fetusu ultrasonda görmeyi zorlaştırır. Hamileliğinizin farkında olmadığınız için doğum öncesi bakım olmaz.Hipertansiyon, diyabet veya kan grubu uyumsuzluğu gibi doğum öncesi komplikasyonlar hem anne hem de bebeği risk altına sokarak tespit edilmeyecektir.Çoğu gizli gebelik, normal gebeliklerden daha uzun sürdüğü için, fetüsün gelişiminin etkilendiği fikri yaygındır. Ancak, bu yaygın bir yanılgıdır. Fetüsün gelişimi aynı ölçüde gerçekleşir, ancak daha yavaş bir hızda gerçekleşir.
Gizli bir hamilelikte, kadın düzenli bir adet döngüsü sırasında olduğu gibi kanamaya devam edecektir. Bununla birlikte, kanama süresi kısa olacaktır. Kanama düzenli aralıklarla ortaya çıkabilir veya rastgele olabilir. Akış ayrıca lekelenmeden ağır kanamaya kadar değişebilir ve pembe, kırmızı, siyah, kahverengi veya hatta mor olabilir. Kilo alımı durumunda, normal gebeliklere benzer bir model izlemeyecek ve çok yavaş olacaktır. Çoğu gebeliğin erken günlerinde gerçekleşen gıdadan kaçınma nedeniyle kilo kaybı olabilir. Anne hamile olduğunu bilmediğinden, hem kendisi hem de bebeği için yeterli beslenmeyi sağladığından emin olmaz.Bir çok gizli gebelik, ultrasonda bile tespit edilememektedir. Hamile olduğunu düşünmeyen bir kadının hamile bir kadın kadar sık ultrason testi yaptırmayacağını hatırlamak gerekir. Uterusun Retroversiyonu , uterusun yanlamasına veya arkaya doğru eğildiği bir durumdur. Rahim bu pozisyondaysa, ultrasonun fetus algılamasını zorlaştırır.Bicornuat Uterus doğuştan bir durumdur, rahim kısmen veya tamamen bir doku duvarı ile bölünmüş iki boynuzlu bir kalp şeklinde büyür.Bu durum gebeliği tepit etmeyebilir.
Normal bir hamilelikte, test vücudunuzdaki HCG miktarına dayanır. HCG, plasenta tarafından üretilen ve idrar ve kanda oluşan bir hormondur. Bununla birlikte, gizli bir hamilelik durumunda, uterin astar vücuttan düzenli olarak çıkarılır, böylece HCG seviyelerinin birikmesine izin verilmez. Bu nedenle, gizli bir gebelikte hamilelik için idrar ve kan testleri negatiftir.Kriptik bir hamilelik için gebelik süresi normal hamilelikten çok daha uzundur. Bunun nedeni, HCG hormonunun vücut tarafından absorbe edilmemesi ve bu nedenle fetusun gelişmesine odaklanmak için sinyalleri alamamasıdır. Düzenli süreler de gebelik süresini uzatır. Aslında, gebelik periyodu, periyodun akışı ile ilişkilidir. Akış ne kadar ağırsa, gebelik süresi de o kadar uzun olur. Gizli gebelikler 40 haftadan fazla sürebilir . Hayatınızın üreme çağındaysanız, gizli bir hamileliğiniz olabileceğinin farkında olmalısınız. Karnınızdaki veya pelvik bölgenizde herhangi bir ağrı veya değişiklik yaşarsanız mutlaka hekime görünün.
Gebelik her kadının arzu ettiği güzel bir deneyimdir. Gebelik belirtileri adet gecikmesinden sonra başlar.Mide bulantıları, kusma, aşerme, gögüslerde oluşan değişimler, sık idrara çıkma vs adet gecikmesi sonrası olan belirtilerdir. İlerleyen haftalarda ve aylarda gebeliğiniz fiziksel olarak dışarıdan algınabilir. Bu süreçte karnınız şişecek ve kilo alacaksınız. Ancak bazı kadınlar doğum yapana kadar gebe olduğunun farkına varmayabilir. Buna en güzel örnekler TLC kanalında '' Hamile olduğumu bilmiyordum '' programında ele alınıyor.Doğuma kadar hamile olduklarının farkına varamayan kadınların hikayelerini bu programda izleyebilirsiniz. Bunu niye belirttik çünkü bugünkü konumuz gizli gebelik. Gizli gebelik nedir, gizli gebeliğin belirtileri nelerdir ? Merak edilen bu soruların yanıtlarını makalemizin devamında bulabilirsiniz.
9 ay boyunca hiç bir septoma maruz kalmadan gebelik mümkünmüdür ? Elbette mümkündür. Kadınların çoğu gebelik belirtisi yaşarken bir kısmıda hiç bir septom göstermeyebilir. Öyleki bir kadın 9 ay boyunca hamile olduğunu bilmeyebilir. Hamilelik sadece anne tarafından değil, arkadaşlar ve akrabalar tarafından da tespit edilemez. Bazı durumlarda, anne adayı hamileliği gebeliğin 20. haftasına kadar farkedemez. Gizli bir hamilelik, doğuma kadar tespit edilmeden veya fark edilmeden geçen bir hamileliktir. Bu, hamile olduğunuz anlamına gelir, ancak insan koryonik gonadotropin (HCG) seviyeleri, bir kan veya idrar testinde tespit edilemeyecek kadar düşüktür.Gzili gebelikler genellikle doğum kontrol hapları, tüp ligasyonu (spermin fallop tüpüne girmesini engellemek için bağlanan tüpler), vb. Doğum kontrol yöntemleri olan kadınlarda görülür. Bu kadınlar, sabah bulantısı, kilo alma ve hatta kaçırılan dönemler gibi çok hafif bir hamilelik belirtileri yaşayacaklar.
Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?
Gizli Gebeliğe Ne Sebep Olur?
Bazı hormonal ve psikolojik nedenler gizli hamileliklere neden olabilir. Ancak, psikolojik nedenler hormonalden daha düşüktür.
Polikistik over sendromu (PKOS): Büyümüş overlerde küçük kistler oluşur. Zararlı veya kanserli olmasa da, vücutta hormonal dengesizliklere neden olabilirler.Yumurtalıklardaki kistik gelişmeler hormonal dengesizliğe neden olarak gizli gebeliklere neden olabilir.
Son hamilelik: Hormonların hamileliğinizden sonra normale dönmesi zaman alabilir. Eğer hamileyseniz, gizli bir gebeliğe neden olan hormonal dengesizlik olur.Bazı kadınlar hamilelikten kısa bir süre sonra hamile kalabilir. Bu gibi durumlarda, hormon seviyeleri normale dönmez.
Düşük vücut yağı sporcularda olduğu gibi hormonal bir dengesizliği tetikleyebilir.
Perimenopoz , vücudun menopoz belirtilerini göstermeye başladığı zamandır.
Yüksek stres seviyeleri , hormonları etkilediklerinden gizli bir hamileliğe neden olabilir.
Doğum kontrol haplarının tüketilmesinin devam etmesi, vücutta düzensiz hormon seviyelerine yol açarak beklenmedik bir hamilelik şansını artırabilir.
Hamileliğin ilk belirtileri nelerdir ? En erken gebelik belirtileri
Kan veya idrar testleri, kadının uterus duvarına döllenmiş bir yumurtanın bağlanmasından hemen sonra salınan bir hormon olan HCG veya insan koryonik gonadotropinin varlığına dair hiçbir belirti göstermez.Hamilelik için yapılan ultrason testleri negatif sonuç verebilir.Bu gebelik türünde karnınız şişmeyebilir çünkü bebek rahim arkasına doğru, yani omurgaya doğru yerleşmiştir.Fetal hareketler çok azdır gaz sancısıyla karıştırılabilir.Kadın hamile olmasına rağmen dönemlerini sürdürmeye devam edebilir. Periyot günleri genellikle azalsa da normal adet dönemi ile karıştırılabilir.
Gzili Gebelik Belirtileri:
Gizli gebelik belirtileri normal hamileliğe benzer. Belirtilerin bir kadından diğerine değiştiğini unutmayın.
Mide bulantısı
Kusma
yorgunluk
Yiyecek isteksizliği
Sık idrara çıkma
Kilo almak
Mide ekşimesi
Baş ağrısı
Karın krampları
Sırt ağrısı
Ağızda metalik tat
Komplikasyonlar
Gizli bir gebeliğin bazı komplikasyonları şunlardır:
Anne hamilelikten habersiz olduğu için doğum öncesi bakıma erişim yok. Hipertansiyon ve diyabet gibi komplikasyonlar tedavi edilmeden kalabilir ve hem anneye hem de bebeğin sağlığına zarar verebilir.
Anne hamile olduğunu bilmediğinden sigara veya alkol gibi bazı zararlı maddelerden kaçınmayacaktır.
Bir Kadın Adet Dönemini Kaçırdığında Gebeliği Nasıl Algılayamaz?
Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır. Bunlar stresten PKOS'a ve menopoza kadar değişmektedir . Ayrıca, gizli bir hamilelikteki lekelenme veya az kan akışı, adet döneminin bir şekli ile karıştırılabilir.
Tüm kadınların düzenli ve aylık dönemleri yoktur ve kaçırılan bir dönem onları rahatsız etmeyebilir. Zaman zaman ortaya çıksa bile, hamilelik sırasında lekelenme adet kanaması olarak yorumlanabilir. Düzensiz ya da daha az akış strese, menopoza veya diğer sağlık sorunlarına bağlanabilir.Çoğu kadın gizli gebelik boyunca düzenli dönemlerini sürdürmeye devam eder, lekelnme tarzında küçük lekelenmeler gelişebilir. Kanama bazen haftalarca veya aylarca sürebilir, fakat tek yaptığı uterus zarını dökmek. Bu, HCG'nin çok az veya hiç olmaması ile sonuçlanır. Normal bir hamilelikte, hamilelik testi çok erken yapılmışsa veya talimatları doğru bir şekilde uygulayamazsanız negatif olur. Fakat gizli bir hamilelikte sonuç negatiftir, çünkü HCG seviyesi ihmal edilebilir düzeydedir.
Normal bir hamilelikte, doktor gebelik takibi için ultrason yapacaktır. Bununla birlikte, çoğu gizli gebelik vakalarında, ultrason taramaları kadınların çoğunda büyüyen fetüsü tespit edemez. Bu, abdominal bölgede veya uterustaki bazı anormallikler nedeniyle olabilir.Uterin retroversiyon Bu pozisyon fetusu ultrasonda görmeyi zorlaştırır. Hamileliğinizin farkında olmadığınız için doğum öncesi bakım olmaz.Hipertansiyon, diyabet veya kan grubu uyumsuzluğu gibi doğum öncesi komplikasyonlar hem anne hem de bebeği risk altına sokarak tespit edilmeyecektir.Çoğu gizli gebelik, normal gebeliklerden daha uzun sürdüğü için, fetüsün gelişiminin etkilendiği fikri yaygındır. Ancak, bu yaygın bir yanılgıdır. Fetüsün gelişimi aynı ölçüde gerçekleşir, ancak daha yavaş bir hızda gerçekleşir.
Gizli bir hamilelikte, kadın düzenli bir adet döngüsü sırasında olduğu gibi kanamaya devam edecektir. Bununla birlikte, kanama süresi kısa olacaktır. Kanama düzenli aralıklarla ortaya çıkabilir veya rastgele olabilir. Akış ayrıca lekelenmeden ağır kanamaya kadar değişebilir ve pembe, kırmızı, siyah, kahverengi veya hatta mor olabilir. Kilo alımı durumunda, normal gebeliklere benzer bir model izlemeyecek ve çok yavaş olacaktır. Çoğu gebeliğin erken günlerinde gerçekleşen gıdadan kaçınma nedeniyle kilo kaybı olabilir. Anne hamile olduğunu bilmediğinden, hem kendisi hem de bebeği için yeterli beslenmeyi sağladığından emin olmaz.Bir çok gizli gebelik, ultrasonda bile tespit edilememektedir. Hamile olduğunu düşünmeyen bir kadının hamile bir kadın kadar sık ultrason testi yaptırmayacağını hatırlamak gerekir. Uterusun Retroversiyonu , uterusun yanlamasına veya arkaya doğru eğildiği bir durumdur. Rahim bu pozisyondaysa, ultrasonun fetus algılamasını zorlaştırır.Bicornuat Uterus doğuştan bir durumdur, rahim kısmen veya tamamen bir doku duvarı ile bölünmüş iki boynuzlu bir kalp şeklinde büyür.Bu durum gebeliği tepit etmeyebilir.
Normal bir hamilelikte, test vücudunuzdaki HCG miktarına dayanır. HCG, plasenta tarafından üretilen ve idrar ve kanda oluşan bir hormondur. Bununla birlikte, gizli bir hamilelik durumunda, uterin astar vücuttan düzenli olarak çıkarılır, böylece HCG seviyelerinin birikmesine izin verilmez. Bu nedenle, gizli bir gebelikte hamilelik için idrar ve kan testleri negatiftir.Kriptik bir hamilelik için gebelik süresi normal hamilelikten çok daha uzundur. Bunun nedeni, HCG hormonunun vücut tarafından absorbe edilmemesi ve bu nedenle fetusun gelişmesine odaklanmak için sinyalleri alamamasıdır. Düzenli süreler de gebelik süresini uzatır. Aslında, gebelik periyodu, periyodun akışı ile ilişkilidir. Akış ne kadar ağırsa, gebelik süresi de o kadar uzun olur. Gizli gebelikler 40 haftadan fazla sürebilir . Hayatınızın üreme çağındaysanız, gizli bir hamileliğiniz olabileceğinin farkında olmalısınız. Karnınızdaki veya pelvik bölgenizde herhangi bir ağrı veya değişiklik yaşarsanız mutlaka hekime görünün.
Son düzenleme: