Gıda alerjileri , genellikle doğal olarak oluşan bir protein olan belirli bir gıda veya gıda bileşenine karşı anormal immünolojik tepkilerdir.Gıda alerjileri ve hassasiyetleri, çoğu tüketici tarafından sorunsuzca tolere edilebilen gıdalar ya da gıda maddeleri tüketilirken nüfusta belirli kişileri etkileyen hastalıklardır. Gıda hassasiyetleri, diğer kaynaklı hastalık türlerinden, yalnızca popülasyondaki belirli bireyleri etkiledikleri için ayırt edilir. Gıda kaynaklı enfeksiyonlara, bulaşıcı bakteriler, virüsler ve parazitler neden olur. Alerjik bir reaksiyon, birisi alerjene maruz kaldıktan sonra semptomlar geliştiğinde ortaya çıkmaktadır.Kişi besini tükettikten sonra bir takım belirtiler yaşar.İlk önce şiddetli karın ağrısı,kusma ishal,ateş,halsizlik ve yorgunluk görülür. Gıda alerjisi her yaşta gelişebilir.