Konuya cevap cer

Şiddetli alerjik reaksiyonları tetiklediği bilinen 170 den fazla gıdalar vardır. En yaygın tetikleyiciler; yumurta, inek sütü, yer fıstığı, fıstık (kaşu ve badem gibi), susam, soya, buğday, balık ve kabuklu deniz ürünleri. Daha az bilinen tetikleyiciler ayrıca kivi meyvesi, muz, tavuk, hardal ve kerevizi de içerir. Çocukluk döneminde genellikle inek sütü, yumurta, soya ve buğday alerjileri olur. Bazı insanlarda çok az miktarda gıdaların bile hayatı tehdit eden alerjik reaksiyon olananafilaksiye neden olabileceğini anlamak önemlidir.Gıda alerjisi için herhangi bir tedavi yoktur. Bir reaksiyonu önlemenin tek yolu, yiyeceklerden kaçınmaktır. Pratik olarak, tüm gıdalar, içindeki proteinlere duyarlı hale gelen bir kişide alerjik reaksiyona neden olma kapasitesine sahiptir.


Geri
Üst