T
TİTAN
Forum Okuru
Gevrekli ve Dondurmalı Enfes Bir Pasta Tarifi Geliyor
Resimli Gevrekli Dondurmalı Pasta Tarifi
Gevrekli Dondurmalı Pasta Nasıl Yapılır
Sevgili melekler, gerçi dondurma hijyenik olması şartıyla her mevsim yenebilir ama hazır sıcaklar henüz ülkeyi terk etmemişken sizlere harika dondurmalı bir tarif vereceğiz. İşte karşınızda Gevrekli Dondurmalı Pasta Tarifi ...
Gevrekli Dondurmalı Pasta İçin Malzemeler:
Yarım kg dondurma
Bir su bardağı süt
Bir poşet kremşanti
100 gram tereyağı
150 gram bitter çikolata
200 gram mısır gevreği
Bir çay bardağı tozşeker
Üzeri için:
Bir çay bardağı fındık
Bir çorba kaşığı kakao
Gevrekli Dondurmalı Pasta Yapılışı:
Bir kabın içinde toz şanti ile bir su bardağı sütü koyup karıştırın, çırpdıktan sonra üzerine bir çay bardağı toz şekeri ekleyin iyice karıştırın,üzerine eritilmiş çikolatayı koyup yeniden iyice karıştırın.
iki yüz gram mısır gevreği, ilave edin ve elinizle karıştırın son olarak bir çay bardağı fındığı ekleyip, karıştırın.
Çemberli bir kalıp içine hazırlamış olduğunuz mısır gevrekli karışımı ekleyin aralarına istediğiniz dondurmadan koyabilirsiniz.
Tekrar üzerine mısır gevrekli karışmdan ekleyin üzerine elinizle hafifçe bastırın. Haırlamış olduğunuz pastayı bir gece derin dondurucuda dinlendirin.
Dinlendirdikten sonra ertesi gün istediğiniz dondurmaları üzerine yerleştirin ve kakao serpiştirip soğuk servis edin.
Gevrekli Dondurmalı Pasta Nasıl Yapılır
Sevgili melekler, gerçi dondurma hijyenik olması şartıyla her mevsim yenebilir ama hazır sıcaklar henüz ülkeyi terk etmemişken sizlere harika dondurmalı bir tarif vereceğiz. İşte karşınızda Gevrekli Dondurmalı Pasta Tarifi ...

Gevrekli Dondurmalı Pasta İçin Malzemeler:
Yarım kg dondurma
Bir su bardağı süt
Bir poşet kremşanti
100 gram tereyağı
150 gram bitter çikolata
200 gram mısır gevreği
Bir çay bardağı tozşeker
Üzeri için:
Bir çay bardağı fındık
Bir çorba kaşığı kakao
Gevrekli Dondurmalı Pasta Yapılışı:
Bir kabın içinde toz şanti ile bir su bardağı sütü koyup karıştırın, çırpdıktan sonra üzerine bir çay bardağı toz şekeri ekleyin iyice karıştırın,üzerine eritilmiş çikolatayı koyup yeniden iyice karıştırın.
iki yüz gram mısır gevreği, ilave edin ve elinizle karıştırın son olarak bir çay bardağı fındığı ekleyip, karıştırın.
Çemberli bir kalıp içine hazırlamış olduğunuz mısır gevrekli karışımı ekleyin aralarına istediğiniz dondurmadan koyabilirsiniz.
Tekrar üzerine mısır gevrekli karışmdan ekleyin üzerine elinizle hafifçe bastırın. Haırlamış olduğunuz pastayı bir gece derin dondurucuda dinlendirin.
Dinlendirdikten sonra ertesi gün istediğiniz dondurmaları üzerine yerleştirin ve kakao serpiştirip soğuk servis edin.