Merhaba Tuğba hanım ; En son ağustos 2016 tarihinde yazmıştınız. Bebeğinize şükür kavuşmuşsunuz gözünüz aydın. Öncelikle evladınızı sağlıklı büyütmenizi temenni ediyorum. Gelelim sorularınıza. Sezeryan sonrası adet kanaması düzenli emziren annelerde 6. aydan itibaren başar. Bazen bu süre 10. aya kadar sarkabilir.Hatta ve hatta 1 yılı bile bulabilir. Bebeğini seyrek emziren yada hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması 3. aydan itibaren başlar. Bu yüzden telaş yapmayın .Gelelim diğer sorununuza. Gerek sezeryan olsun gerekse normal doğum olsun göbeğin olması normaldir. Bu durum geçicidir kesinlikle kalıcı değildir. Doktorunuza bu konuda katılmıyorum. Sezeryan ameliyatı olupta tığ gibi olan bayanlar var. Doğru bir zamanda egzersizlerle ve sağlıklı bir beslenme programıyla hem fazla kilolarınızdan hemde göbeğinizden kurtulabilirsiniz.Şu dönem bebeğinizi emzirdiğiniz için bir diyetisyenden yardım almanızı öneriyorum. Ayrıca imkanınız varsa spor salonuna gidin.Uzmanlar eşliğinde daha kolay zayıflayabilir eski formunuza kavuşabilirsiniz. İmkanınız yoksa İnternet üzerinden karın kaslarını çalıştırıcak , vücudun diğer bölgelerini forma sokucak egzersiz programlarını izleyip uygulayın. Durumunuzu çok kafaya takmayın. Bir çok bayanla ortak sorunu yaşıyorsunuz ve bu sorun kalıcı değil.(Kafanıza takılan ayrıntılar varsa sorabilirsiniz )Mutlu sağlıklı günler diliyorum..