Gebelikte kivi tüketmenin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte kivi tüketmenin faydaları nelerdir ?
kivi,faydaları,gebe,gebelik,gebelikte,gebelikte kivi tüketimi,beslenme,gebelikte beslenme,







Gebelik döneminde sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Tüketilen besinler anne ve bebeğe fayda sağladığı gibi zararları etkileri de olabilir. Bilinçli anne adayları bu nedenle gebelikte her hangi bir besini tüketmeden önce zararı olup olmadığını araştırıyor. Bu yaklaşım anne ve bebek açısından olası problemleri önlemek için faydalıdır. Hamile kadınların en az 400 mcg folat alması önerilir. Folat, her hamile kadın için temel bir maddedir. Yeni hücre büyümesinin sürdürülmesi ve oluşumu için ayrılmaz bir anahtar besindir. Doğmamış bebekte spina bifida (spinal kordun gelişmemiş gelişimi) gibi nöral tüp defektlerine yakalanma riskini azaltmak gerekir. Ayrıca, fetüse doğru kan akışını sağlamak için dolaşımını güçlendirmek ve daha sağlıklı tutmak gerekir. Kivi meyvesi yüksek miktarda folik asit içerir ve bu da anne karnındaki bebeğinizin rahminde doğrudan fayda sağlar. Kivi meyvesi özellikle hamilelik sırasında ihtiyaç duyulan besin maddeleri ile yüklüdür. Kivi C ve K vitamini için mükemmel bir kaynaktır .



Gebelik dönemi için beslenme önerileri




Hamilelik sırasında lif önemlidir, çünkü çok sayıda anne, kabızlığı tecrübe eder. Laksatifler, kramplar nedeniyle hamilelik sırasında tehlikeli olabilir. Doğal olarak lifte yüksek bir diyet yemek, kabızlığı önlemek ve laksatiflere olan ihtiyacı önlemek için güvenli bir yoldur. Kivi iyi bir lif kaynağıdır.Gebelikte kivi tüketmek anne ve bebek açısından çok iyidir. Beyin fonksiyonu için hayati önem taşıyan nörotransmitterlerin oluşumunda C vitamini önemlidir. Ayrıca, RNA ve DNA'yı serbest radikallerin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Bu süper meyve hayati besinler ile doludur; K vitamini, C vitamini, E vitamini , potasyum, folat, diyet lifi, bakır, kolin, magnezyum ve fosfor. Günlük önerilen C vitamini dozunun yüzde kırkından fazlasını sağlar.



Diğer meyvelerle karşılaştırıldığında, Kivi, sunduğu Potasyum içeriği açısından muzdan ağır basar, portakaldan daha yüksek C Vitamini içerir ve Alfa Linoleik Asit ve Vitamin E'nin mükemmel bir kaynağıdır. Hamile bir kadının fetüste beyin ve bilişsel yeteneklerin sağlıklı gelişimi için en az 400 mikrogram Folik asit gerekir. Folik yetmezlik, doğmamış çocukta nöral bozukluklara neden olabilir. Bu nedenle, hamile bir kadının düzenli diyetine Folik asit açısından zengin Kivi meyvesi dahil edilmelidir. Hamileliğin erken dönemlerinde düşükleri bile önler.C vitamini, gebe kadınları alerjilerden ve serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyan bir bağışıklık takviyesidir. Nörotransmitterlerin oluşumu için gerekli olduğu için sağlıklı beyin fonksiyonları için yaşamsaldır; C vitamini enerji seviyelerini artırır ve uyuşukluğu önler. Kivi iyi bir C vitamini kaynağıdır.


Sağlıklı gebelik süreci için nasıl beslenmeliyim ? ( Gebelikte beslenme )






Hamilelik sırasında kabızlık ve hemoroid yaygındır. Kivi diyet lifleri bakımından zengin olduğundan , kabızlığı önlemeye yardımcı olur, sindirime yardımcı olur, doğal müshil gibi davranır ve mide rahatsızlıklarından (kramplar, şişkinlik, karın ağrısı, mide bulantısı) rahatlama sağlar. Kivi düşük glisemik indeksine sahiptir. Kan şekerini düzenler, böylece gestasyonel diyabeti önler.Anne karnındaki gelişmekte olan fetüs, anemi (demir eksikliği) anneyi duyarlı hale getiren iyi miktarda demir gerektirir. Demir açısından zengin olan kivi, anemiyi önlemek için düzenli diyetin bir parçası olmalıdır. Kivi meyvesi, diğer gıdalardan gelen demirin emilmesine de yardımcı olur.



Kalsiyum, kemiklerin, dişlerin, kasların ve bebeğin sağlıklı kalbin gelişimi için hayati önem taşır. Eğer anne besin yoluyla yeterli miktarda kalsiyum almazsa, vücudu kemiklerinden gerekli miktarda kalsiyum almaya başlar. Bu yaşlılıkta osteoporoz ve romatizmaya eğilimli olur. Fetusun sağlıklı gelişimi ve kendi sağlığı için hamile bir kadın hamilelik sırasında Kivi gibi gıdalarla kalsiyum almalıdır.Hamilelik hormonal değişikliklere bağlı olarak bir çok ruh hali değişikliğine neden olur. Hamile annelerde anksiyeteye, strese ve sinirliliğe neden olabilir. Kivi meyvesini hamilelikte yemek yeme, hormonları dengelemeye yardımcı olur, böylece ruh hali değişimlerini önler.



Gebelikte vitamin ve minerallerin faydaları







Kivi tüketimi aşırı derecede ağızda kaşıntı veya karıncalanma hissine neden olarak dudak ve dilin şişmesine yol açabilir. Bazı durumlarda astımı , döküntüleri ve kurdeşenleri tetikleyebilir .Bazı durumlarda aşırıya kaçan kivi ishale, kusmaya veya mide bulantısına neden olabilir .Lateks alerjisi olan kişiler, kivi alerjilerine yatkındır. Bu gibi durumlarda kividen uzak tutulması tavsiye edilir.Kivi, zengin bir vitamin c vitamini, e vitamini, serotonin ve potasyum kaynağıdır. Büyük miktarlarda alındığında, kandaki ve uzun vadede trigliserit seviyelerini değiştirebilir, pankreasa zarar verebilir.

Basit bir meyvenin hamile kalmanıza yardımcı olabileceğine inanmak zor ama doğru. Kivi meyvesindeki yüksek folik asit içeriği, gebe kalma şansı üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir . Folik asit, aynı zamanda, doğmamış bebeğin sağlığına ve doğru gelişmesine de bağlıdır. Hamile kadınlar için önemli bir besin maddesi olan folik asit, hayati organların büyümesi ve anne karnındaki fetusun çok yönlü gelişimi için önemlidir. B vitamini ailesinin bir üyesi olan folat, yeni hücre büyümesinin oluşumu ve korunması için ayrılmaz bir besindir. Kivi meyvesi vücudun içindeki serbest radikallere karşı korunmasına yardımcı olan zengin bir antioksidan kaynağıdır. Vitamin C ve D bakımından zengin olan Kivi meyvesinin, enerji düzeylerini artırdığı ve aynı zamanda yağ yaktığı bilinmektedir.


Kivi meyvesi zengin bir çinko kaynağıdır. Çinko erkeklerde önemli bir rol oynar. Kivi meyvesi, gebe kalmaya çalışan çiftler için son derece faydalı olan birçok besinle doludur.Kivi, C vitamini açısından zengindir. Bir kivi meyvesi, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir. C vitamini, stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Hamilelik sırasında hormonal dalgalanma çok sık meydana gelebilir. Bu genellikle stres, depresyon, yorgunluğa yol açar. Yeterli C vitamini bulundurmak bu sorunları yerinde tutabilmektedir.Kivi meyvesi zengin bir antioksidan kaynağıdır. Bu antioksidanlar fetusun korunmasına yardımcı olabilir. Bu lezzetli meyve, potasyum, serotonin ve C vitamini ve E ile zengindir.


C vitamini de hamilelik sırasında önemlidir, çünkü bağışıklığı artırır ve kolajen yapmak için gereklidir . C vitamini de vücudun serbest radikal hasarından ve bazı bakterilerin, virüslerin ve parazitlerin büyümesini engelleyebilecek hafif bir antimikrobiyalden koruyan güçlü bir antioksidandır.K vitamini kan pıhtılaşması ve yara onarımı için gereklidir ve güçlü kemiklerin korunmasında da rol oynayabilir. Hamilelik sırasında yeterli miktarda K vitamini tüketilmesi, özellikle doğum sırasında ortaya çıkan kanama nedeniyle önemlidir. Kivide sağlanan folik asit gerçekten önemli besin maddeleridir ve hamile kadınlar tarafından tüketilmesi gerekmektedir. Bu tür besinler, anne karnındaki bebeğin temel hayati organlarının iyi gelişmesini sağlar. Folat genellikle B vitamini üyesidir ve gebelikte ve ayrıca bebeklerinde yeni hücrelerin uyarılması, üretilmesi ve bakımı için en önemli besin maddesidir.


Hamilelikte öksürük, soğuk algınlığı ve hatta hırıltı gibi yaygın hastalıklar görülebilir. Kivi bu hastalıkları önleyebilir.Potasyum, vücudunuzun sıvılarını ve alternatif mineralleri dengede tutmaya yardımcı olan bir mineral olabilir. Kivi iyi bir potasyum kaynağıdır.Sindirime yardımcı olur, kan basıncını yönetir, DNA hasarından korunur, bağışıklık gücünü güçlendirir, kilo kaybını destekler, sindirim sağlığını iyileştirir, toksinleri temizlemeye yardımcı olur, hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur, diyabet hastaları için faydalıdır, maküler dejenerasyona karşı korur, alkali denge, kabızlığı önler, böbrek taşı oluşumunda azalma, uyku indükleyicisi olarak hareket eder, serbest radikalleri ortadan kaldırır, kan basıncını korumaya yardımcı olur, hamile kadın için faydalıdır.


Kivi , Vitamin A , Vitamin C, Vitamin K , Vitamin E, folatlar gibi Vitaminleri içerir . Meyve bakır, kolin , magnezyum , demir , manganez, klorür ve fosfor içerir. Düşük ila orta dereceli glisemik indekse sahiptir. Ayrıca lutein, zeaksantin ve beta karoten gibi karotenoidler içerir.Meyvenin lif içeriği, toksinleri bağırsak sistemimizden bağlayıp hareket ettirmeye yardımcı olur.Bu meyve, kemik sağlığı için gerekli olan K vitamini ve Kalsiyum içeriğinden yüksektir . Ayrıca kemik yaralanmalarını azaltmaya ve osteoporozla savaşmaya yardımcı olurlar.Kivi, hücrelerimize zarar veren ve cilt kanserine yol açabilen serbest radikalleri temizleyerek bize fayda sağlayan zengin bir C vitamini kaynağıdır . Ayrıca kolon kanserini de önler .