Gebelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer
Gebelikte diş ağrısı, gebelikte diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrılarını azatmak için neler yapılır?Diş ağrısı gebeliğin en büyük problemlerindendir. Allahıma şükür ben gebeliğimde ciddi diş problemi yaşamadım ama gebelikten sonra 4 tane 20 lik diş çektirdim. Hamilelikte büyük bir kabustur çoğu anne adayları için diş ağrısı. Canınızdan can gider ilaç ta alamazsınız türlü çareler ararsınız. Gebelikte bebeğinizin ihtiyacı olan kalsiyum gereksinimi sizin kemiklerinizdeki kalsiyumdan giderilir. Sizin de buna bağlı olarak sıkı bir kalsiyum alımı yapmanız gerekir. Özellikle kalsiyum eksikliğinin ortaya çıkabildiği gebelikte diş ağrıları buna bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Özellikle gebelikte ilk 3 ay çok gerek duyulmadığı taktirde diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi gibi işlemler yapılmamaktadır. Zorunlu kalınırsa yapılmaktadır. Gebeliğinizde diş problemi yaşamasanız bile mutlaka doğumdan sonra diş sorunu ortaya çıkabilmekte.



Gebelikte yaşanılan diş problemlerine uygulanabilecek yöntemler normal bir insana uygulanan yöntemler gibi olmaz tabii ki. Burada uygulanabilecek bir yol ile özellikle bebek sıkıntı görebilir. Bazı zamanlar diş bakımımızı aksatabildiğimiz gibi gebelikte bunu daha fazla yapabiliriz. Yani zaten gebeliğin getirdiği bazı sıkıntılar olabildiği gibi diş bakımı ya da herhangi başka bir bakımımızı göz ardı edebiliriz. Yine bunun yanında önemli bir durum kalsiyum eksikliğinden kaynaklıdır. Gebelikte ihtiyacı bazen karşılayamayan kalsiyum yetersiz kalır anne adayının kemik ağrılarına yol açabilir. Siz kalsiyum ile yeterince beslenmez iseniz bu size sıkıntı verir. Bebek zaten sizin kemiklerinizdeki kalsiyumdan beslenecektir. İhtiyacı olan kalsiyum zaten siz de mevcut. Gebelikte artan progesteron ve östrojen hormonlarının etkisi ile dişlerde bakteri plaklarının oluşumu da hızlandırır.

Gebeliğinizde bu kabusu yaşamadan önce diş bakımı ve sağlığınıza özen gösterin. Yeterli miktarda kalsiyum ile beslenirken sağlıklı ve dengeli de beslenin. Dişlerinizi yemeklerden sonra diş ipleri ile aralarda kalan bakteri ve çürümelere sebep olan kalıntıları temizleyin. Yine bol su içmek ağızda oluşabilecek bakterileri önleyecektir. Diş ağrısına yakalandıysanız o zaman biraz zor günler yaşayabilirsiniz ama bunun da yatıştırıcı yöntemleri var. Karanfil örneğin yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Karanfil dişlerin kök hücrelerini uyuşturarak daha rahatlamanızı sağlayabilir. Eğer gerçekten dayanılmayacak derecede ağrı varsa kesinlikle ağrı kesici almayın. Öncelikle kadın doğum doktorunuza danışın onun izinde diş hekimine de görünün ama mutlaka hamile olduğunuzu ve hangi ayda olduğunuzu da mutlaka söyleyin. İlk 3 aydan sonra yani 4-6 ay dönemlerinde diş bakımları diş problemi yaşayan anne adayları için uygun dönem olduğunu söyleyebilirim. Son 3 aylık dönemde diş rahatsızlığı yaşayan anne adayı diş koltuğuna rahat oturamayacağı için genelde doktorlar diş bakımını doğumdan sonraya atabilirler. Gebelik döneminde diş problemi yaşayan anne adayları için radyografi alınmaz durum muayene ile değerlendirilir.



Anne adayını zora sokacak bir diş problemi ile karşılaşması durumunda diş hekimi ve kadın doğumcu doktorunuzun ortak iletişi ile bir kereye mahsus anestezili kanal tedavisi yapılabilmektedir. Özellikle 20 lik dişler zaman zaman ağrı yapabildiği gibi dönem dönem de ağrısı dinebilir kendiliğinden. Böyle durumda diş hekimi burada doğumdan sonraya çekimi atabilir. Aynen benim yaşadığım durum gibi. 20 lik dişlerde hamileliğim sırasında ufak bir ağrı yaşamıştım ama diş doktorum bunu doğumdan sonraya attı zaten doğumdan sonra ağrılarım şiddetlenmişti ve hepsini birden çekerek beni bu dertten kurtardı. Özellikle kadınların 30 lu yaşlardan sonra kalsiyuma çok ihtiyacı olmaktadır. 30 lu yaşlardan sonra gebelik yaşayabilecek kadınlarda diş problemleri daha çok olabileceğini söylemek isterim. Bunun için kalsiyum ağırlıklı beslenmeye dikkat. Bu ileri ki yaşlarda kemik erimesinin de önüne geçebilecektir.