Gebelikte 38 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte 38 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri
Herhangi bir sorun yok ve her şey normal devam ediyorsa o halde normal doğumunuza 2 hafta kaldı ancak planlı sezeryan durumunuz var ise bu hafta doğum yapacağınızın müjdesiniz verelim. Çok endişelisiniz. Kocaman 3150 gr bebeği nasıl normal yolla doğuracağınızı düşünüyor olabilirsiniz.Sevgili anne adayları bebeğinizin gelişimini yakından takip etmek isterseniz,Hafta hafta gebelik kategorimizi incelemenizi öneriyoruz.


Ancak doğa kanunu olduğunu unutmayın tüm kadınlar aynı şekilde doğum yaptılar endişelenmeyin ve mutlu anı bekleyin. Sezeryan doğum gerçekleştirilecekse o halde bu hafta doğum yapıyor olacaksınız. Sezeryan doğum ile ilgili de bilgi sahibi olmanız önemlidir. Araştırın.bebeğinizi 50 cm civarında ve 3500-400 kg arası da doğabilir veya 3 kg civarında da doğabilir doktorunuzla irtibatta olun ve endişelenmeyin.




Gebelikte 38 . Hafta.jpg








38. Hafta sizin sezeryan doğum haftanız dolayısı ile doğum sancılarınız devam edecek olup artık normal sürece girdiniz normal doğum yapacaksanız 2 haftanız kaldı mutlu sona çok az kaldı.

Hamileliğin 38. haftasında doğuma artık az bir süre kalmıştır.Onun için cinsel ilişkiyi kesmeniz sağlıklı olacaktır.

Bebeğiniz kilo almaya devam etmektedir. Ortalama 3100-3200 gr. ağırlığındadır. Boyu ise 50 cm. civarındadır. Glukoz ihtiyacı ve ısı düzenlenmesi için yağ depolamaya devam eder. Verniks iyice azalarak, sadece boyun ve sırt bölgesinde kalmıştır. Bebeğinizin parmaklarıyla tutma refleksi iyice gelişmiştir. Lanugo tüyleri çok azalmıştır. Yutma ve emme refleksi geliştiğinden atıkların barsakta birikmesi artmıştır. Dökülen lanugo tüyleri, ciltden dökülen hücreler barsaklarda mekonyumun (ilk dışkı) oluşmasını sağlar. Mekonyum yeşil, siyah renkte olup bebeğin doğduktan sonra ilk barsak hareketleri ile dışarı atılır. Solunum egzersizleri yapar, fakat ortamda hava olmadığı için amniyon sıvısı soluk borusuna kaçarak bebeğiniz hıçkırabilir. Organları tamamen gelişti, artık dış dünya için hazır bir vaziyette beklemektedir.


Gebelik dönemindeki şikayetlerden biriside vajinal akıntılardır. Gebelik döneminde vajinanın doğal florasında ve pH değerinde meydana gelen değişiklikler sonucu akıntı çoğalarak enfeksiyona neden olabilir. Normalde de vajina florasını bozan vajinal duş, hamilelik sürecinde de kesinlikle önerilmez. Eğer yoğun miktarda sarı, yeşil renkli, kötü kokulu akıntı fark ederseniz, hemen doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuz gerekli gördüğü takdirde, ağızdan ilaç veya vajinal fitiller kullanmanız gerekebilir.

Bunların dışında kendinizi daha temiz ve rahat hissetmek için günlük ped kullanabilirsiniz. Pamuklu çamaşırlar tercih etmelisiniz. Bu bölgenin nemli kalmasına neden olacak dar pantolonlar, sıkı ve sentetik çamaşırlar yerine hamilelik için özel hazırlanmış genital ve karın bölgesini sıkmayan rahat kıyafetler giymelisiniz.
 
Geri
Üst