Gebelikte 33. Hafta Belirtileri Gelişmeleri Annede Oluşan Şikayetler

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LaViNYaM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 33. Hafta Belirtileri Gelişmeleri Annede Oluşan Şikayetler
Gebelikte 33. Hafta Belirtileri- Geldik 33. haftaya. 2. trimester döneminde oldukça rahat bir hamilelik geçirmiş olabilirsiniz ama artık 8. aya girdiğinizi kabul edersek bu haftadan sonra oldukça yoğun sıkıntılı bir hamilelik geçirebilirsiniz. Doğuma yaklaştığınızın sinyalleridir bunlar artık. Aslında bir yönde çok güzel çünkü artık o çok merak ettiğiniz miniğinize kavuşacaksınız. Bebeğiniz bu hafta epey büyüdü ve kalan zamanda da oldukça sıkı bir kilo alma dönemine girdi. Şuan için yaklaşık 2000 gr oldu bile ve 45 cm boyuna ulaştı. Doğuma kadar bebeğiniz 48-56 cm boyunda ve 2700-4000 gr civarında olacaktır. Şimdi 33 haftalık gebelikte diğer belirtiler ve gelişmelere bakalım. Bu arada bebeğinizin şu haftada nasıl göründüğünü merak ediyorsanız 33. haftada bebeğinizin ultrason görüntüsünü bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

33 haftalik bebek 3d ultrason.jpg


Bebeğiniz bu hafta oldukça sert tekmeler atıyor. Bebeğinizin cildindeki o küçük tüyler dökülmeye devam ediyor. Aynı zamanda yağ dokuları ile vücudu dolarak kendi vücut ısısını da kontrol etmeye başlıyor. Ayrıca bebeğinizin bağışıklık sistemi gelişmeye devam ediyor daha önceki haftalarda da söylemiştik ki bebeğiniz artık kendi antikorlarını üretmeye başladı bu demek oluyor ki artık vücuduna karşı tüm miktoplarla kendisi savaşabilecek bebeğiniz. Bebeğinizin cildi artık pürüzsüz ve kırışıksız bir hale geliyor. Bebeğiniz artık gece ve gündüz kavramlarını ayırt edebiliyor. Uyuyup uyanabiliyor ışığa göre. Hareketleri günlük yine düzenli olarak takip edilmeli. Bebeğin hareketleri nasıl sayılır yazımızı inceleyebilirsiniz. Bebeğinizin kemik ve kas yapısı da güçlenerek daha da kemikleşiyor. Kemikleri her ne kadar gelişmiş olsa da kafa tası kemikleri henüz daha tam kemikleşmedi bu aslında doğumda kolayca dışarı çıkmasını kolaylaştıracaktır. Kalsiyuma devam diyorum hanımlar. Bu hafta itibari ile bebeğinizin akciğerleri tam anlamıyla gelişmiş diyebiliriz. Yani dış dünyada kolayca nefes alıp verebilecek kadar gelişmiş durumdadır.

Geçen hafta için demiştik ki bebeğiniz artık baş aşağı yani çıkış yönlü pozisyon değiştirmiş olabilir siz elinizi karnınızın altına koyduğunuzda onun başını hissedebilmeniz mümkün. Bebeğinizin hızla gelişen sinir hücreleri açısından bebeğiniz artık daha iyi tadabiliyor, duyabiliyor ışığı görebiliyor dokunup hissedebiliyor hatta içinde bulunduğu sıvı olmasa dışarıdaki kokuları da alabilecek kadar gelişmiş duyu organları vardır. Anne adaylarında hamilelik hormonu olan progesteron hormonu yanında bir hormon daha vardır bu relaxin hormonu bu son haftalarda daha da artış gösterir bu doğumda bebeğin geçişini kolaylaştıracak yapıdadır. Özellikle kemiklerin arasından geçerken yumuşak ve kolayca geçişi sağlanır. Bu hormon anne adayında kemiklerin gevşemesini sağlar bu bebeğin doğumda zarar görmemesi için önemli bir hormondur. Bu kemiklerde o kadar gevşeme yapar ki son aylarda hamile anne adaylarının yürüyüşleri bile değişir.

33 haftalik anne adayi.jpg


Ayrıca önemli bir durumda bebeğiniz büyüdükçe yer kapladıkça içinde bulunduğu amniyon sıvısında azalmalar oluyor özellikle artık daha çok su içmeye çalışın. En az 10 bardak su içmek yararlı olacaktır. Ama son haftalarda uyku düzensizliğiniz olabilir gece bir nebze rahat uyumak adına sıvı alımını akşam saatlerinde yapmayın. Plasenta previa denilen son haftalarda oluşabilecek bir durum söz konusu olabilir. Bu durum bebeğin eşinin doğum kanalını kapatmasıdır. Özellikle yine son haftalarda dikkat etmeniz gereken bir durum preeklampsi bu son haftalarda birden ortaya çıkabilir yüksek tansiyonla kendini gösterir idrarda protein çıkmasına bağlı tansiyonunuz fırlar. Bu durum sonucunda da gebelik zehirlenmesine bağlı ölüme bile yol açabilir. Buna dikkat edin ve özellikle benim gibi çoğul gebelik geçirdiyseniz çekeceğiniz sıkıntıların 2 katı olabileceğini düşünüp daha sık kontrollere gitmenizi önerebilirim. 34. hafta belirtileri ve gelişmeleri için linki tıklamanız yeterli.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst