Gebelikte 33 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte 33 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri
Gebelikte 33.hafta aldığınız toplam kilo 10-12,7 kg aralığına gelmiştir. Rahim büyüklüğü ise 33 cm civarındadır.Sevgili anne adayları ,bebeğinizin gelişimini yakın dan takip etmek isterseniz,Hafta hafta gebelik kategorimizi incelemenizi öneriyoruz.


33. gebelik haftası mide yanması problemi yaşıyorsanız; baharatlı ve acılı yemeklerden, portakal ve limon sularından uzak durun. Mide yanmanızı hafifletmek için yoğurt veya süt tüketebilirsiniz.

Gebelik haftaları ilerledikçe idrar kaçırma gibi sevilmeyen sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz. İlk gebeliği olmayan kadınlarda daha sık rastlanana bir durumdur. Kahkaha, hapşırma, öksürme veya ağır bir nesne kaldırırken idrarınızı kaçırabilirsiniz. Bu yaygın bir sıkıntıdır. İç çamaşırınızın altına ince bir ped koyarak bu sorunu aşabilirsiniz.











Kasılmalar yaşayabilirsiniz bu normaldir fakat eğer kasılmalarda ağrı hissediyorsanız, kasılmalar düzenli ise ve vajinanızda ciddi oranda bir akıntı varsa hemen doktorunuza başvurun…

Eğer gözlük veya kontak lens kullanıyorsanız gebelik süresince gözlerinizde sıvı tutulması nedeniyle şekil değişikliği olabilir bu geçicidir gözlüğünüzü veya lensinizi değiştirmeniz gerekmez

Uykusuz kalmayın öğleden sonra ve akşam saatlerinde kafeinli içecekler almayın. Arkadaşlarınızla takılın ve kafanızdaki kuruntulardan kurtularak gebelikten keyif almaya çalışın.


Gebelikte 33.Hafta Bebekteki Değişim


Gebelikte 33.hafta itibariyle bebeğiniz yaklaşık 45 cm boyunda ve 2 kg ağırlığındadır. Bebeğinizin içinde yüzdüğü amniyon sıvısı maksimum miktarda bu amniyon sıvısının miktarı bebeğinizin böbreklerinin iyi çalışıp çalışmadığının göstergesidir.



Gebelikte 30.hafta ve sonrasında plasenta ayrılması görülebilir böyle sıkıntılar yaşanmaması için folik asit tüketmeniz tavsiye edilir. Ayrıca sigara ve alkol kullanımının da bu duruma negatif etkisinin olduğu düşünülmektedir.

Gebelikte 33. hafta bebeğin akciğerlerinin gelişimi devam ediyor. Bebeğiniz şimdi doğmuş olsaydı nefes alıp verebilmesi için destek amacıyla kortizon verilerek akciğerlerin erken olgunlaşmasına yardımcı olunacaktı.