Gebelikte 26. Haftada Olan değişimler 3. Trimester Dönemi

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 26. Haftada Olan değişimler 3. Trimester Dönemi
Gebelikte 26. Hafta- Ve geldiniz 26. haftaya. Günler ne çabuk geçiyor değil mi hanımlar. 9 ay kısa bir zaman değil ama su gibi akıp geçiyor. Kimi anne adayı için güzel kimi için sıkıntılı geçse de sonuçta sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı düşünmek sizi motive ediyor. Bebeğinizi boyutlandırmak gerekirse bu hafta tam bir bal kabağı kadar oldu. Sizin de karnınızın büyümesinden zaten bebeğinizin ne kadar büyüyüp geliştiğini görebilmeniz mümkün. Dışarıdan görenler de artık bebeğinizin epey büyüdüğünü görebilecekler.

Gebelikte Hafta Hafta Ultrason Görüntüleri



26 haftalik fetus.jpg


26. haftada bebeğiniz 25+0 ve 25+6 günlerini yaşıyor olacak. Bu hafta itibari ile bebeğiniz yaklaşık olarak 33-36 cm arası boyda ve 800-850 gr arasında olacaktır. Bu hafta burun delikleri açılmaya başlayan bebeğiniz artık nefes alma işlemini rahatlıkla yapabilmektedir. Bebeğiniz böyle nefes alıp verme hareketleri yaparak akciğerlerini doğumdan sonraki yaşam için hazırlama çabasına girer. Tabii ki içeride hava soluyamaz bunun yerine içinde bulunduğu amniyotik sıvıyı alıp verir. Böylece nefes alıp verme egzersizleri yapmış olur. Bu haftada bebeğinizin emme refleksi de oldukça gelişti hatta ultrasonda bazen onu parmaklarını emerken yakalayabilirsiniz. Cilt alt dokusunda yağlanmalar devam ediyor bebeğiniz bu sayede kilo almaya ve cildi mat bir görünüm kazanmaya da devam etmekte. Bebeğiniz bu haftalarda karnınızda bacakları karnına çekik vaziyette durur çoğunlukla. Amniyotik sıvı bu hafta biraz azaldığı için hareketlerini daha net hissedersiniz. Bebeğinizin ileri ki haftalarda tamamen göz kapaklarını açıp kapayabilecektir bu hafta belki onun ilk denemelerini yapıyor olabilir.

Bebeğinizin tırnak kaş kirpikleri uzamaya devam ediyor. Doğduğunda saçları tırnakları uzamış şekilde doğabilir bebeğiniz. Bu haftada bebek karanlıkta ya da ışıklı bir ortamda olduğunu farkedebilir. Gözler henüz kapalı olsa da ışıklar rahimden bebeğin bulunduğu ortama geçebilmektedir. Bebeğiniz büyük bir yol katetti bu haftaya kadar artık kilo alımları hızlanacak geri kalan gelişimlerini bu haftadan sonra tamamlamaya devam edecek. Bebeğinizde oluşan gelişmeleri anlattık sıra geldi size.

Bu hafta itibariyle anne adayları da kilo almaya devam ediyor. Eğer önlem almazsanız veremeyeceğiniz kilolara sahip olabilirsiniz. Mutlaka doktor kontrollerinize zamanında gitmenizi öneriyorum. Bebeğin gelişimini doktorunuzun en iyi şekilde takip etmesi için doğru bir yol izlenmesi için gerekli. Özellikle bu haftalarda ufak ta olsa kanama ya da su gelmesi durumunda kesinlikle doktorunuzla görüşmelisiniz. Erken doğum kordon dolanması gibi birçok sorunla karşılaşmamak için doktorunuzla iletişimde olmalısınız. Özellikle ben son muayeneye giderken hiç doğum aklımda yoktu alt tarafı bir muayene diye gittim ama beni apar topar ameliyata aldılar. Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durum. Bebeğinizin hareketlerini artık dikkatle günlük kontrol etmeniz gerekecek. Bebeğinizin hareketli oluşu sağlıklı gelişim gösterdiğinin habercisi. Ayrıca bu haftalarda bebeğiniz oldukça hareketli ileri ki haftalarda doğuma yakın hareketlerinde azalma olacaktır çünkü miniğinizin yeri daralacaktır. Bebeğiniz günde ortalama 10 kez hareket etmesi gerekir. Bunun sayımını yaparken buna göre sayın. Bebek hareketleri nasıl sayılır bu konumuzu detaylı inceleyebilirsiniz.

26 haftalik hamile anne adayi.jpg


Bu haftada anne ile baba adayları artık bebeğinize isim bulmuş olduğunuzu düşünüyorum. Eğer hala isim konusunda kararsızlık yaşıyorsanız bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca bebek odası için fazla geç kalmayın iyi araştırın ama son aylara bırakmayın oda dekorasyonu işini. Bazen çok ayakta kaldığınızda ayaklarda şişlik ödem görülebilir. Özellikle bu haftadan sonra bol bol dinlenmeniz gerekecek. Yatarken ayaklarınızı yukarı doğru ya da sol yana doğru yatarak bu sıkışan toplardamarların rahatlamasını şişliklerin azalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle oturup kalkarken yavaşça hareket edin. Yataktan kalkarken de yavaşça kalkın bir süre oturun sonra ayağa kalkın. Yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, ceviz, yumurta süt ürünleri ile beslenmek bebeğinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlamış olursunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst