Gebelikte 25 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte 25 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri
Gebeliğinizin 6. ayını bitirip 7. aya girmek üzeresiniz. Karnınız giderek büyüyor hamile olduğunuz daha kolay fark ediliyor. Doğuma yaklaştıkça doğumun nasıl olacağını düşünmeye başlamışsınız. Doğumda neler gerekli bebeğiniz doğduktan sonra nelere ihtiyacınız var gibi sorular kafanızı meşgul etmeye başlamıştır. İlk gebeliğiniz değilse bu dönemi atlatmak size daha kolay gelecektir ama ilk gebeliğini yaşayan anneler için bu biraz sıkıntılı olabilir.Bebeğinizin gelişimini yakından takip etmek isterseniz Hafta hafta gebelik kategorimizi incelemenizi öneriyoruz.



Bebeğinizin mutlu olabilmesi için çok zengin olmanız gerekmez veya çok para harcayacağınız hisside sizi korkutmasın inanın bebeğinizin mutlu olabilmesi için çok fazla lükse gerek yok. Bebeğinizin karnı doysun altı kuru olsun güvenli uyuyacak bir yeri ve onu seven anne ve babası olsun yeter. Bebeğiniz mutlu olsun diye kendinizi maddi açıdan sıkıntıya sokmak ona mutluluk değil bilhassa üzüntü verecektir.

25 haftalık gebelik.png







Bebeğinizin odasını hazırlarken zevk alarak hazırlayın ve bütçenize göre hareket edin. Hemen alışverişe çıkmayın mağazaları gezin internette online alışveriş sitelerini ziyaret edin bu araştırma size nelere ihtiyacınız olacak konusunda size bilgi verebilir.

Bebekler doğduktan sonra anne karnındaki gibi hızlı büyürler giysiler 3 ay içerisinde küçülür bu nedenle alacağınız ürünleri kısa dönemde kullanacağınızı düşünerek hareket ediniz. Kendiniz için alışverişe her çıktığınızda bebeğinize de birkaç parça alın ( Bez, havlu, mendil…) Böylelikle maddi açıdan ani bir sıkıntı yaşamazsınız. Bebekleri giysilerindeki yaş ve beden ilişkisini öğrenmeniz size elbise seçiminde kolaylık sağlayacaktır…



Gebelikte 25.Hafta Annedeki Değişim

Gebelikte 25. hafta rahim büyüklüğünüz, Pubik simfizden rahiminizin tepe noktasına kadar yaklaşık 25 santimetre uzunluğundadır.


Gebelikte 25. hafta itibariyle karşılaşacağınız bir diğer sıkıntılı durum kaşınmadır. Vücudunuzda bir iz olmaz ama vücudunuz kaşınabilir. Anne adayları diş kanaması ve diş ağrısı da yaşayabilirler. Bu vücudunuzun kalsiyum açısından fakir kaldığı anlamına gelir. Diş eti kanaması dişlerinizi daha az fırçalamanız anlamına gelmez bilhassa dişlerinizi daha temiz tutmanızı size hatırlatır.

Kendinizi hep aç hissetmeniz normal çünkü bebeğinizin gelişebilmesi için beslenebilmesi gerekli bebeğinize faydası olabilecek çeşitli gıdalar tüketmeye özen gösterin kendinizi doyurmak için tek tip ve boş besinler almayın…

Genişleyen rahim bölgesindeki kaslar kasılmaktadır bu durumu siz ağrı olarak hissedeceksiniz karın bölgesine çok hafif masaj yapmak ve ılık duş almak faydalı olabilir.

Türkiye’de yaşıyoruz insanlar bilip bilmeden konuşmayı alışkanlık haline getirmişler size sürekli birileri tavsiyelerde bulunabilir şöyle yapın bunu yiyin bunu yemeyin şunu yersen kız olur bunu yersen erkek olur martavallarına inanmayın. Özellikle kaynanalar gelinlere gebelik uzmanı olarak davrandıkları bilinen bir durumdur. Kibarca bu bilgileri dinleyin ama yapmayın… Bilimsellikten uzak şeyleri yapmak sizi ve bebeğinizi riske atabilir.

Muhtemelen artık bebeğinize alıştınız onunla takılmak hoşunuza gidiyor. Artık o sizin bir parçanız siz nereye o oraya birlikte yapacak çok şey var…

Eğer bu gebeliğinizden daha önce gebe kaldıysanız ve eski gebeliklerinizde sorunlar yaşadıysanız bu sorunları aklınıza getirerek kendinizi sıkmayın bu gebelik beklide çok güzel geçecek…

Hamilelikte 25. hafta bebeğin kilosu 700 gram civarındadır. Boyu yaklaşık 23 santimetredir. Gebelikte 25. hafta bebeğinizin karnınızda top oynuyor olmasını isterdik ama bebeğiniz şu anda yeni açılan burun deliklerini tanımakla meşgul. Bebeğinizin akciğerleri doğuma hazırlık yapıyor doğumda nefes alıp vermesini sağlayacak yapı oluşuyor.

Bebeğiniz muhtemelen dik duruyor ve rahat edeceği bir yönde uzanıyor.

Bebekler anne karnında bile farklılık gösterirler biri çok hareketliyken bir diğeri hımbılın teki olabilir, biri sürekli gülümser biri sinirlidir yani anlayacağınız anne karnındaki bebek efendi kafasına göre takılıyor…

Gebelikte 25. hafta sonrası uyurken sırt üstü yatmayı unutun yan yatmayı alışkanlık haline getirin.

Şu yiyeceklerden uzak durun: Pastörize edilememiş taze peynir (genelde yumuşak peynirler) Lahana salatası, hamura sarılarak içerisinde et bulunan gıdalar, pişmemiş et içeren gıdalar, riskli ürünlerdir gebelik süresince bu ürünleri tüketmemeye çalışın
 
Geri
Üst