Gebelik kolestazi nedir çok kötü kaşınıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Handegulsum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

Handegulsum

Forum Okuru
Gebelik kolestazi nedir çok kötü kaşınıyorum

Gebelik kolestazı melek kadınlar kulübü gebelik kolestazı yaşayanlar forumda.​

Arkadaşlar şuan 8 aylık hamileyim 5 gündür çok aşırı bir kaşıntı var netten araştırdım da gebelik kolestazı deniyor. Böyle bir şey yaşayan var mı bir sakıncası olur mu acaba? Geceleri özellikle kaşıntı tutuyor yarın pazar doktora gidecektim de ptesi de yer yok salı gününe randevu aldım. Umarım kötü bir şey yoktur.

Merhabalar
Gebelik kolestazı bilmeyenler için şöyle tarif edelim. Gebelik kolestazı yalnızca gebelik döneminde görülen safradaki asitlerin kana karışması ile oluşur. Kızarıklık ve döküntü olmadan aşırı bir kaşıntı ile kendini gösterir. Mutlaka doktorunuza görüşmeniz gereken bir durumdur. Bu durumdan eğer tedavi edilmez ise anne de bebekte etkilenebilir. Koleztaz neden olur peki? Genelde genetik nedenlerdir aşağıda dilerseniz bunları sıralayalım.

"Gebelik kolestazı nedenleri"​

• İkiz ve daha fazla gebelik
  • Genetik nedenler
  • Karaciğerde daha önce hasara neden olan sorunlar
  • Hepatit C
Daha önce gebelik kolestazı geçiren anneler sonraki gebeliklerinde de koleztaz yaşayabilir. Koleztaz yaşayan anne adaylarının erken doğum riski söz konusu olabilir yine bebekte gelişme geriliği gelişimin durma durumu olabilir, Allah korusun ölü doğum olabilir ve bebekte doğum sonrası solunum problemleri yaşanabilir. Doktorunuza hemen görünüp uygun bir ilaç verilerek bu rahatsızlığı en hasarsız şekilde geçirmeniz sağlanabilir. Kaşıntı da kanda azalan safra asitleri sayesinde azalacaktır. Gebelikte en sık yaşanılan sorunlardan biri de gebelikte hemoroid. "Gebelikte hemoroid çözümleri" konulu yazımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Geri