Gebelik dönemi için beslenme önerileri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelik dönemi için beslenme önerileri
Vücudunuz hamilelik süresince sayısız fiziksel ve hormonal değişikliklerden geçer. Bu süre boyunca vücudunuza beslenme şekli hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını etkileyecektir. Hamilelik boyunca sağlıklı kalmanızı sağlamak için sağlıklı, dengeli bir diyet yemeniz gerekir.



Yediğiniz yiyecek aynı zamanda bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle besleyici bakımdan zengin gıdaları tüketmeniz kritik önem taşır. Doğru beslenme, bebeğinizin büyümesini ve gelişimini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Bazı beslenme kurallarına uyarak, sağlıklı bir hamilelik yolunda olabilirsiniz. Beslenme, gebelikte beslenme,gebelikte nasıl beslenmeli,gebelikte beslenme önerileri,gebelikte tüketilmesi gereken besinler ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Gebelik boyunca neler tüketmeniz gerektiğini biliyormusunuz?




gebelikte beslenme.jpg



Gebelikte beslenme gereksinimleri

Vücudunuz hamilelik süresince beslenme ihtiyaçlarını arttırmıştır. iki kişilik yeme sözü tamamen doğru değilse de, siz ve bebeğinizi desteklemek için daha fazla mikro besin maddesi ve makrobesleyici madde gereklidir. Mikro besinler diyet bileşenleri, örneğin vücut tarafından az miktarda gereken vitaminler ve mineraller gibi. Makro besin , kalori veya enerji sağlayan besinlerdir. Makro besin maddelerinin örnekleri arasında karbonhidratlar, proteinler ve yağlar bulunmaktadır. Hamilelik sırasında her besin türünden daha fazla tüketmeniz gerekir.


Besin Hamile kadınlar için ek günlük gereksinimler
Kalori 300 (ikinci ve üçüncü trimesterde)
protein 60 miligram
kalsiyum 1200 miligram
Folat (folik asit) 15 miligram
Demir 30 miligram


Çoğu hamile kadın, sağlıklı gıdaları içeren bir diyet seçerek bu artan beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilir. Gerekli tüm besin maddelerini almanızı sağlamak için basit bir yol, her gün her bir gıda grubundan farklı yiyecekler yemektir. Her gıda vücuda katıkıda bulunur. Tahıllar iyi bir enerji kaynağıdır. Meyve ve sebzeler antioksidan, elyaf ve suda çözünür ve yağda çözünen vitaminlerle doludur. Et, fındık ve baklagiller içeren besin grupları vücudunuza protein, folat ve demir sağlar. Süt ürünleri, kalsiyum ve vitamin Dnin en iyi kaynağιdιr.
Unutmayın ki amacınız gebelik süresince çok çeşitli yiyecekler yemektir.

Aşağıdaki besleyicileri günlük diyetinize dahil etmek, gebelik süresince vücudunuzun beslenme ihtiyaçlarını karşılamanıza yardımcı olacaktır:

Protein: Protein,fetal dokunun doğru büyümesini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Hamilelik sırasında göğüs ve rahim dokusunun büyümesine yardımcı olur.
Kalsiyum: Kalsiyum, bebeğinizin kemiklerinin oluşmasına yardımcı olur ve vücudunuzun sıvı kullanımını düzenler.
Demir: Demir, kan akışını artırmak için sodyum, potasyum ve su ile çalışır. Bu, hem size hem de bebeğinize yeterli miktarda oksijen verilmesini sağlar.
Folat: Genellikle folik asit olarak bilinen folat, nöral tüp defekti riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır.

Hamileyim neleri tüketmem lazım?





İyi yeme bir yana, her gün en az sekiz bardak su içmek ve doğum öncesi vitamin almak önemlidir. Bazı hamile kadınlar bazı gıdaları istese de, bazıları belirli gıdalara karşı bir isteksizlik gösterebilir. Bu, kadınların bebeğin büyümesi ve gelişimi için önemli gıdalardan nefret etmesi halinde sorun yaratabilir. Hamilelik sırasında yemeye başlamanız gereken gıdalara ters tepkileriniz varsa doktorunuzla konuşun.


Hamilelikte sağlıklı kilo alma

Birçok kadın hamilelik sırasında kilo verme konusunda endişe duyuyor. Çok fazla kilo alacaklarından ve asla eski görünümlerine kavuşmayacaklarından korkuyorlar. Bununla birlikte, hamilelikte kilo alma normaldir ve endişe kaynağı olmamalıdır. Hamilelik sırasında kazanılan ekstra kilo, bebeğe besin sağlar. Bebeğin doğumundan sonra da emzirmek için saklanır.

Gebelikte Kilo Kontrolü Nasıl Yapılır?






Hamilelik sırasında bir noktada kilo vermeniz konusunda kendinize güvenebilirsiniz .Ağırlığınıza odaklanmak yerine, çeşitli besleyici gıdaları yemeye konsantre olmanız gerekir. Sağlıklı beslenme inanılmaz derecede önemlidir ve kilo vermek ya da kilo almayı önlemek için diyet yapmak hem siz hem de bebeğiniz için zararlıdır.Hamilelik sırasında egzersiz yapmanız kilonuzu yönetmenize de yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst