Gaziantepteb bir yemek daha

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bonita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bonita

Yeni Üye
Üye
Gaziantepteb bir yemek daha
iclikofte.jpg

İÇLİ KÖFTE
MALZEME;
Harcı için;

20 gr. fıstık veya ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber
150 gr. az yağlı kıyma,100 gr. soğan
Hamuru için;
50 gr. simit(İNCE BULGUR)
25 gr. çiğköftelik et(KONULMAYADA BİLİR)
1 adet soğan,20 gr. haşlanmış patates
Tuz,yarım çiğ yumurta

Harcının hazırlanması;
Et, önce pişinceye kadar kavrulur.Soğanlar ince ince doğranıp ete eklenir.Daha sonra iyice kavrulur ve baharatlar ile fıstık veya ceviz içi eklenerek kavrulmaya devam eder.Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamurun Hazırlanması;
Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak içine soğan rendelenerek iyice yoğrulur.
Köftenin hazırlanması;
Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadar alınarak (ceviz büyüklüğünde) avuç içinde top halne getirilir.İşaret parmağı ile oyulup içine karışım konur ve yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanır.Ayçiçek yağında kızartılarak servis yapılır.

 
Cevap: Gaziantepteb bir yemek daha

bayılırım içli köfteye ne kadar da lezzetli görünüyor :çitos:emeğine sağlık canım
 
Cevap: Gaziantepteb bir yemek daha

bende cok severim ilk defa gordugumde nikahim gunuydu kayinvalidem yapip getirmisti ama esim kardesi yegeni sagolsunlar bana hic birtane birakmadilar 🙁 sonra merak ede ede taaa romanyada bir bayramda bir arkadasim yapmisti superdi ama...hala tadi damagimda
 
Cevap: Gaziantepteb bir yemek daha

nisan yagmuru sen antepe gel ben sana kendi elerimle yaparım🙂 melekler hepiniz için geçerli bu😀
 
Geri
Üst