*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gaziantep usulu arap köftesi
arap köftesi gaziantep köftesi arap koftesi antep tarifi
Gaziantep mutfağı gerçekten çok geniş ve lezzetli mutfakların başında geliyor bana göre.Sizlere Gaziantep mutfağından Gaziantep usulu arap köftesi ve yapılışını sunuyorum
MALZEMELER:
Soğan 1 adet
toz kırmızıbiber
1,5 çay kaşığı Sarımsak 6 diş
Un 1 çorba kaşığı
Soğan 4 adet
İrmik 1/3 su bardağı
Taze sarımsak
1 adet yumurta
1 adet Maydanoz
zeytinyağı 1/2 su bardağı
Yağsız çiğ köftelik eti 250 gr.
Karabiber İnce bulgur 2,5 su bardağı
Tuz
SOSU: Soğanı ince ince kıyın. Sarımsağı dövün. Taze soğan, taze sarımsak ve maydanozu ayıklayıp, ince ince kıyın. Domatesleri kabuklarını soyun dograyın.Soganı sarımsagı yagda 5 dk cevırın,üzerine soyulmus domateslerı koyun domatesler solana kada pişirin.tuz karabıber ılave edın.maydonozunu ilave edın.sosumuz hazır
Köftenın yapılışı:
Eti ve bulguru, soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağın 2/3 'ü ile birlikte yoğurarak ya da iki kez robottan geçirerek biraz yumuşatın. İçine irmiği, yumurtayı ve unu katıp, yoğurmaya yetecek kadar su ile bir köfte harcı haline getirin.Ellerinizi suyla ıslatarak iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve delikli süzgece dizin. Süzgecin oturabileceği büyüklükte bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın. Ateşi kısıp, süzgeci kaynamakta olan suyun üzerine (suya değmeyecek biçimde) oturtun. Köfteleri yaklaşık 10 dakika pişirin. Yağı bir tavada kızdırın. Haşlanmış köfteleri tavaya yerleştirip, her yanı eşitçe renk alıncaya kadar kızartın. kızaran köftelerin üzerine hazırladıgınız sosu dokun karıstırın. Köfteleri bir servis tabağına aktarın servis yapın
Gaziantep mutfağı gerçekten çok geniş ve lezzetli mutfakların başında geliyor bana göre.Sizlere Gaziantep mutfağından Gaziantep usulu arap köftesi ve yapılışını sunuyorum
MALZEMELER:
Soğan 1 adet
toz kırmızıbiber
1,5 çay kaşığı Sarımsak 6 diş
Un 1 çorba kaşığı
Soğan 4 adet
İrmik 1/3 su bardağı
Taze sarımsak
1 adet yumurta
1 adet Maydanoz
zeytinyağı 1/2 su bardağı
Yağsız çiğ köftelik eti 250 gr.
Karabiber İnce bulgur 2,5 su bardağı
Tuz
SOSU: Soğanı ince ince kıyın. Sarımsağı dövün. Taze soğan, taze sarımsak ve maydanozu ayıklayıp, ince ince kıyın. Domatesleri kabuklarını soyun dograyın.Soganı sarımsagı yagda 5 dk cevırın,üzerine soyulmus domateslerı koyun domatesler solana kada pişirin.tuz karabıber ılave edın.maydonozunu ilave edın.sosumuz hazır
Köftenın yapılışı:
Eti ve bulguru, soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağın 2/3 'ü ile birlikte yoğurarak ya da iki kez robottan geçirerek biraz yumuşatın. İçine irmiği, yumurtayı ve unu katıp, yoğurmaya yetecek kadar su ile bir köfte harcı haline getirin.Ellerinizi suyla ıslatarak iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve delikli süzgece dizin. Süzgecin oturabileceği büyüklükte bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın. Ateşi kısıp, süzgeci kaynamakta olan suyun üzerine (suya değmeyecek biçimde) oturtun. Köfteleri yaklaşık 10 dakika pişirin. Yağı bir tavada kızdırın. Haşlanmış köfteleri tavaya yerleştirip, her yanı eşitçe renk alıncaya kadar kızartın. kızaran köftelerin üzerine hazırladıgınız sosu dokun karıstırın. Köfteleri bir servis tabağına aktarın servis yapın