Gastrİt / Mİde İltİhabi
gastrite iyi gelen bitkiler mide iltihabı için şifalı bitkiler mide iltihabına iyi gelen gastrite yiyecekler iltihabı
GASTRİT / MİDE İLTİHABI
Şifalı sebze, meyve ve otlar: Ebegümeci, lahana, kondorsarmaşığı, ayrıkotu, kayın, patates, şebboy, ısırgan, meyankökü, sarmısak, tere, ıspanak, havuç, badem, çilek, fındık, ceviz, elma, karanfil, ıhlamur, papatya, kantaron, limon.
* 5 saat aç ve susuz durduktan sonra 2 tane az çekirdekli, ince kabuklu ham elma rendelenip yenir. Yine 5 saat boyunca aç, susuz durulur. 6 hafta devam edilir.
Bu uygulandığı süre içinde çiğ sebze, çiğ meyve ve nişastalı şeyler yenilmez.
GASTRİT / MİDE İLTİHABI
Şifalı sebze, meyve ve otlar: Ebegümeci, lahana, kondorsarmaşığı, ayrıkotu, kayın, patates, şebboy, ısırgan, meyankökü, sarmısak, tere, ıspanak, havuç, badem, çilek, fındık, ceviz, elma, karanfil, ıhlamur, papatya, kantaron, limon.
* 5 saat aç ve susuz durduktan sonra 2 tane az çekirdekli, ince kabuklu ham elma rendelenip yenir. Yine 5 saat boyunca aç, susuz durulur. 6 hafta devam edilir.
Bu uygulandığı süre içinde çiğ sebze, çiğ meyve ve nişastalı şeyler yenilmez.
- Kahvaltıdan önce 1 çay bardağı ılık suyla 1 hardal danesi yutulur. Ertesi gün 1 tane artırılır. Böylece 20 daneye kadar çıkılır. 21. günden itibaren de her gün 1 tane eksilterek 1 daneye kadar inilir. Sonra 1 hafta ara verilir. Şikayetler devam ediyorsa aynı şekilde devam edilir.
- 100'er gram azakeğirikökü + civanperçemi + 200 gram binbirdelikotu karıştırılır, 1 bardak kaynar suya 1 tutam konup 5 dakika demlendirilir. Yemeklerden yanm saat önce 1'er bardak içilir.