Yaşım 37. Ben de infertilite hastasıyım ne yazık ki. Süreç evliliğimden önce başladı. Herhangi bir sıkıntım var mı diye nişanlılık döneminde gittiğim hekim rahim içinde myomların olduğunu, yerleri itibariyle de gebeliğe engel olabileceğini, onlar büyümeden hemen çocuk yapmamı öğütledi. Ne yazık ki evlenir evlenmez çocuk için davranamadık ve 1,5 yıldan sonra denemelere başladık. Ancak, bir türlü olmayınca hastane hastane gezdik. Laparoskopi, histereskopi ile myomlardan kurtuldum derken yine olmadı. Aşılama yaptırdık temmuz ayında ama hüsran. Aşılama sonrası oluşan foliküller yüzünden doğum kontrol hapı kullandım. Eylül ayında tekrar aşılama için hastaneye gittim ve 3. gün tahlillerim yapıldı. Her zaman normal olan değerlerimden E2 düşmüş, FSH 18 olmuştu. AMH istediler. AMH sonucu 2,1 (normal değer) çıktı. Beklendi. Ertesi reglimin 3. günü yeniden tahliller ve FSH bu kez 21 olmuştu. Direkt tüp bebek merkezine gönderdiler. Şimdi rapor için bekliyorum. Bu arada, eylül ayında yüksek çıkınca araştırıp hayıt tohumu çayı içmeye başladım. Düzenli olarak nefret ede ede içiyorum. Bu reglimde yeniden tahlile gittim ve 21 olan FSH 14'e düşmüş. Hayıtın etkisi olabilir diye düşünüyorum. Sanırım önümüzdeki ay raporum çıkacak tüp bebek için. Kafamda yanıtını bulamadığım sorular var. Aşılama için kullandığım ilaçlar FSH'ı arttırmış olabilir mi? FSH yüksek olduğu halde AMH neden normal çıktı? Hayıt bir mucizeye neden olabilir mi?