T
TİTAN
Forum Okuru
Frenk Maydanozu Faydaları ve Kullanımı
Frenk Maydanozunun Faydaları
Frenk Maydanozunun Yararları
Frenk Maydanozu Hakkında
Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan frenk maydanozu ve kullanımı hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekler 🙂
Kullanılan Kısımları: Çiçekli dallan- tohumu-toprak üstü kısımları
Toplama Zamanı: Mayıs-Haziran
Kurutma Şekli: Tohumları son baharda gölgede
Dahilen Kullanılışı: Çiçekli dalları idrar artırıcı, iştah açıcı, hazmettirin, balgam söktürücü, kuvvet vericidir, aybaşı kanım çoğaltır, kanı temizler, tansiyonu düşürür, basur memelerinin verdiği sıkıntıyı giderir, göz hastalıklarına iyi gelir
Haricen Kullanılışı: Tohumu; frenk maydanozu tohumlan toz haline getirilir, merhem yapılır hastalıklı cilde sürülürse egzamayı tedavi eder
YAPRAKLARI: Emzikli kadınlarda sütten kesme esnasında göğüs uçlarında meydana gelen iltihabı giderir ve sütün gelmesini öner, bunun için yapraklar sıcak suya ıslatılır, lapa haline getirilip göğüse konulur
Egzama ve deri kabarcıklarında taze yapraklar haşlanır, lapa halinde konulur
YABANİ FRENK MAYDONOZU
Çiçekli dalları veya tohumu hazmettirici, gaz söktürücü ve idrar artırıcı olarak kullanılır
Diğer İsimleri: Eşek Hardalı, Kara Hardal, Siyah Hardal
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Toz halinde iştah açıcı olarak kullanılır Çok az miktarda midevi ve yatıştırıcıdır, hazımsızlıkta, idrar zorluğunda, iktidar-sızlıkta, sinir zafiyetinde kullanılır Ağrı kesici, antiseptik, spazm çö-zücü, besleyici, müshil, bronşit ve romatizmada faydalıdır
Günde birkaç defa yarım gr içilir
Gastritte; hardal tohumu her gün kahvaltıdan evvel birinci gün 1 adet hergün 1 adet artırarak 20 gün 1 çay bardağı ılık su ile içilir ve hergün 1 adet azaltılarak devam edilir, 1 defada faydası görülmezse 2 defa tekrar edilmelidir, umumiyetle 1 defada iyi netice alınır
Hardal unu balla karıştırılır Soğuk algınlığı ve bronşite karşı yenilir
Kanlı basurda hardal tohumu hafif kavrulur, toz haline getirilir, bal mumu ile hap yapılıp içilir
Hardal kuvvetli anti mikrobiyal etkiye sahiptir
Yüksek dozlarda zehirlenmelere sebep olur, sindirim sistemini tahriş eder
Haricen Kullanılışı: Hardal unu balla macun yapılır, yakı gibi alna konulursa üşüyen uzuvları ve dimağı ısıtırTemreğide sirke ile hamur haline getirilip temreğiye sürülür
Romatizmada; 1 tatlı kaşığı hardal, 1 kaşık ince tuz karıştırılır, üzerine zeytinyağı konur, merhem kıvamına getirilir, 24 saat bekletilir, gece yatarken ağrıyan kısımlar ovulur, sabah ılık su ile yıkanır
Frenk Maydanozunun Yararları
Frenk Maydanozu Hakkında
Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan frenk maydanozu ve kullanımı hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekler 🙂

Kullanılan Kısımları: Çiçekli dallan- tohumu-toprak üstü kısımları
Toplama Zamanı: Mayıs-Haziran
Kurutma Şekli: Tohumları son baharda gölgede
Dahilen Kullanılışı: Çiçekli dalları idrar artırıcı, iştah açıcı, hazmettirin, balgam söktürücü, kuvvet vericidir, aybaşı kanım çoğaltır, kanı temizler, tansiyonu düşürür, basur memelerinin verdiği sıkıntıyı giderir, göz hastalıklarına iyi gelir
Haricen Kullanılışı: Tohumu; frenk maydanozu tohumlan toz haline getirilir, merhem yapılır hastalıklı cilde sürülürse egzamayı tedavi eder
YAPRAKLARI: Emzikli kadınlarda sütten kesme esnasında göğüs uçlarında meydana gelen iltihabı giderir ve sütün gelmesini öner, bunun için yapraklar sıcak suya ıslatılır, lapa haline getirilip göğüse konulur
Egzama ve deri kabarcıklarında taze yapraklar haşlanır, lapa halinde konulur
YABANİ FRENK MAYDONOZU
Çiçekli dalları veya tohumu hazmettirici, gaz söktürücü ve idrar artırıcı olarak kullanılır
Diğer İsimleri: Eşek Hardalı, Kara Hardal, Siyah Hardal
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Toz halinde iştah açıcı olarak kullanılır Çok az miktarda midevi ve yatıştırıcıdır, hazımsızlıkta, idrar zorluğunda, iktidar-sızlıkta, sinir zafiyetinde kullanılır Ağrı kesici, antiseptik, spazm çö-zücü, besleyici, müshil, bronşit ve romatizmada faydalıdır
Günde birkaç defa yarım gr içilir
Gastritte; hardal tohumu her gün kahvaltıdan evvel birinci gün 1 adet hergün 1 adet artırarak 20 gün 1 çay bardağı ılık su ile içilir ve hergün 1 adet azaltılarak devam edilir, 1 defada faydası görülmezse 2 defa tekrar edilmelidir, umumiyetle 1 defada iyi netice alınır
Hardal unu balla karıştırılır Soğuk algınlığı ve bronşite karşı yenilir
Kanlı basurda hardal tohumu hafif kavrulur, toz haline getirilir, bal mumu ile hap yapılıp içilir
Hardal kuvvetli anti mikrobiyal etkiye sahiptir
Yüksek dozlarda zehirlenmelere sebep olur, sindirim sistemini tahriş eder
Haricen Kullanılışı: Hardal unu balla macun yapılır, yakı gibi alna konulursa üşüyen uzuvları ve dimağı ısıtırTemreğide sirke ile hamur haline getirilip temreğiye sürülür
Romatizmada; 1 tatlı kaşığı hardal, 1 kaşık ince tuz karıştırılır, üzerine zeytinyağı konur, merhem kıvamına getirilir, 24 saat bekletilir, gece yatarken ağrıyan kısımlar ovulur, sabah ılık su ile yıkanır