Fırında tavuklu pilav
fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk
Fırında tavuklu pilav
malzemeler..
2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış)
3 kaşık arpa şehriye
4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış)
1adet sogan(incecik doğramış)
1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış)
2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ
tuz karabiber
kimyon
1.5bardak tavuk suyu
1 bardak su
tavukları sıvı yağda yüksek ateşte iyice çevirin
2 tarafıda kızaracak sonra soğanları ilave edin kavurun daha sonra domaesleride soteleyin.1 bardak suyu koyun ve 10 dk. pişirin.
başka bir tencerede tereyağını kızdırın şehriyeyi kavurun sonra pirinç iyice kavrulur..üzerine diğer diğer tarafta pişirdiğiniz tavulu karışımı tancereye boşaltın ve üzerine tuzunu baharatlarını ve tavuksuyunu koyun..bu şekilde biraz pişirin suyunu çektirmeyin..az suyu kalınca fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve 250 derecede suyunu çekene kadar pişirin
fırından cıkınca bir kapak kapayıp üzerini örtün en az yarım saat dinlendirin..
hanımlar harika oluyor..fırına koyunca ayrı bir lezzet oluyor..tavsiye ederim..
Fırında tavuklu pilav
malzemeler..
2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış)
3 kaşık arpa şehriye
4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış)
1adet sogan(incecik doğramış)
1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış)
2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ
tuz karabiber
kimyon
1.5bardak tavuk suyu
1 bardak su
tavukları sıvı yağda yüksek ateşte iyice çevirin
2 tarafıda kızaracak sonra soğanları ilave edin kavurun daha sonra domaesleride soteleyin.1 bardak suyu koyun ve 10 dk. pişirin.
başka bir tencerede tereyağını kızdırın şehriyeyi kavurun sonra pirinç iyice kavrulur..üzerine diğer diğer tarafta pişirdiğiniz tavulu karışımı tancereye boşaltın ve üzerine tuzunu baharatlarını ve tavuksuyunu koyun..bu şekilde biraz pişirin suyunu çektirmeyin..az suyu kalınca fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve 250 derecede suyunu çekene kadar pişirin
fırından cıkınca bir kapak kapayıp üzerini örtün en az yarım saat dinlendirin..
hanımlar harika oluyor..fırına koyunca ayrı bir lezzet oluyor..tavsiye ederim..