Fırında Pişmiş Etli Patates Yemeği Yeme de Yanında Yat !
Etli Fırında Patates Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Fırında Patates Yemeği Tarifi
Patates kızartması, patates püresi, kumpir, patates kavurması, tavuklu patates derken liste uzar gider melekler 🙂 Ne kadar bereketli bir sebze şu patates öyle değil mi ? Bu muhteşem sebzenin başka bir yemeğinden bahsedeceğiz sizlere; etli fırında patates yemeği🙂 Tam da yeme de yanında yat kıvamında bir yemek olan fırında etli patates yemeği için buyrun malzemelerimiz.. 🙂
Malzemeler:
5 veya 6 patates
300 gram kuzu but
1 yemek kaşığı salça
1-2 domates
2-3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 diş sarmısak
Karabiber,Pulbiber,tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim.Etlerimizi kuşbaşı şeklinde doğrayalım.Fırın tepsimize patatesleri ve eti koyup üzerine salçayı ve baharatları tuzu ilave edip harmanlayalım1 yemek kaşığı sıvı yağımızıda üzerine gezdirelim.Sonra düzenleyelim.kabuklarını soyduğumuz sarmısakları tepsinin her köşesine yerleştirelim.En üste kabuklarını soyup dilimlediğimiz domatesleri ve uzunlamasına kestiğimiz biberleri koyup sıcak suyu ilave edelim.Tabi tuzu unutmayalım.Önceden ısttığımız fırına sürelim yaklaşık 50-55 dakikada pişiyor.