Fincanda KEK
fincanda kek fincanda kek tarifi yapımı fincan tarifi fincan
Bu kekten ikinci yapışım çok pratik ve lezzetli kekler oluyor.Fincanda pişiyor olması çok ilgimi çekti ,önce fincanlarıma birşey olur mu acaba diye korktum ama fincanlar sağlam merak etmeyin.Ben en alta yağlı kağıt koydum tencere çizilmesin diye fincanların ortasından gözüken yağlı kağıt yani.
Nemli ve çok yumuşak üstelik yağsız kekler elde diyorsunuz ben akşam kardeşim çay içmeye gelince krem şanti çırpıp kekten küçük pastacıklar yaptım çok beğenerek yedi sizlerede tavsiye ederim .Tarifi aşağıda🙂
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullandım.
şimdiiiiiiii
kek malzemeleriri çırprp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz.
isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz.
sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın.
su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk. pişmesini bekleyiniz.
Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilrisiniz.
sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirebilirsiniz. Üzümlü, cevizli vs.
ben krem şantili yaptım.
Malzeme bizden, renklendirmek sizden
Bu kekten ikinci yapışım çok pratik ve lezzetli kekler oluyor.Fincanda pişiyor olması çok ilgimi çekti ,önce fincanlarıma birşey olur mu acaba diye korktum ama fincanlar sağlam merak etmeyin.Ben en alta yağlı kağıt koydum tencere çizilmesin diye fincanların ortasından gözüken yağlı kağıt yani.
Nemli ve çok yumuşak üstelik yağsız kekler elde diyorsunuz ben akşam kardeşim çay içmeye gelince krem şanti çırpıp kekten küçük pastacıklar yaptım çok beğenerek yedi sizlerede tavsiye ederim .Tarifi aşağıda🙂
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullandım.
şimdiiiiiiii
kek malzemeleriri çırprp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz.
isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz.
sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın.
su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk. pişmesini bekleyiniz.
Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilrisiniz.
sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirebilirsiniz. Üzümlü, cevizli vs.
ben krem şantili yaptım.
Malzeme bizden, renklendirmek sizden
Son düzenleme: