Fare nasıl yakalanır ?

Uzman SühaN

Administrator
Fare nasıl yakalanır ?
Bir çok insanın kabusudur fareler..Ev ve iş yerlerinin bu küçük misafirlerinden kurtulmak için bir çok yöntem olsada bazen sonuç hüsran olabiliyor.. Bireysel mücadelenin en zor olduğu bir canlıdır. Fareler kemirgen hayvan oldukları için nerdeyse olduğu yerde ne varsa kemirip hasar verebiliyor.Eskiden uygulanan kapanlar , zehirli buğdaylar aklımıza gelen ilk yöntemlerdi..Tabi bu zehirli maddaler evde küçük çocuklar var ise tehlike yaratabiliyor..


Çeşitli zorluklara katlanmak yerine fare ilaçlama konusunda uzman yardım alınması bu zararlılardan sonsuza kadar kurtulmanıza fayda sağlayabilirsiniz..Bunun dışında benim sizlere farelerden kurtulmak için bir kaç önerim olucak.Bu bilgiler sayesinde farelerden kurtulabilirsiniz..Eski ve bilindik yöntemlerden şimdiye fareden kurtulma yöntemleri bu konumuzda
..Ayrıca fare kovucular için bu sayafayada göz atabilirsiniz..




fare yakalama.jpg







Evlerin istenmeyen misafirleri olan fareler hem sağlığı, hem de evde bulunan eşyaları tehdit ederler. Birçok hastalığın taşıyıcısı olan fareler aynı zamanda evlerde bulunan eşyaları kemirerek maddi zararlara da sebep olabilirler. Aç kalan farelerin insanların yumuşak dokularını yeme ihtimalleri de fareleri doğrudan insanların düşmanı haline getirmektedir. Böyle bir durumda fare salyasında bulunan uyuşturucu bir madde, kemirilen insanın bunu hissetmesini engeller. Tüm bu sebeplerden dolayı evlerde fare tespit edildiğinde en kısa sürede evden uzaklaştırılmalıdır.





fare nasıl yakalanır.jpg





Fare Nasıl Yakalanır?


Kedi


Evde kedi beslenerek farelerden kurtulmak mümkün olabilir. Kedi fareyi yakalayarak yiyebileceği gibi, sürekli kovalayıp rahatsız ederek evi terk etmesine de sebep olabilir.


Fare Kapanı


Fare kapanları bu haşerelerle mücadelede en sık kullanılan araçlardandır. Yaylı bir mekanizma olan fare kapanı kurularak tuzak aktif hale getirilir. Tuzağı harekete geçirecek olan platformun üzerine de farenin seveceği kavrulmuş ceviz veya sucuk gibi bir besin koyularak beklenir. Fare bu besini yemeye çalıştığında ise tuzak harekete geçer ve fareyi sivri bölümle metal bir çerçeve arasına sıkıştırarak yakalar. Fare kapanları küçük boyutlu farelere önemli derecede zarar verirler ancak iri farelerde çok işe yaramayabilirler.


Fare Yapışkanı


Farelerin geçiş yolları üzerine geniş bir karton üzerine fare yapışkanı sürülmesi de etkili bir fare yakalama yöntemidir. Bu yöntemle yapıştırıcı sürülmüş karton üzerinden geçmeye çalışırken fare yapışarak kalır ve kaçmak için çırpındıkça daha fazla yapışarak hareket edemez hale gelir.


Fare Zehirleri

Farelerden onları zehirleyerek kurtulmak da çok etkili bir yöntemdir. Ancak fare zehirleri kullanılırken bu zehirlerin ele temas etmemesi sağlanmalıdır. Farelerin geçiş güzergâhları üzerine bırakılan zehirli besinler, zehirli buğday, fare pastası, mum bloklar bu iş için en uygun olan zehirlerdir. Ancak özellikle evcil hayvanların ve küçük çocukların zehirlerden etkilenmemeleri için fare zehirlerinin istasyon adı verilen kapalı plastik kapların içerisine koyulmaları gerekir. Farelerin giriş ve çıkışları için iki adet deliği olan istasyonlar bu şekilde hem başka canlılara zarar vermez, hem de fareler bu kapalı kapların içerisinde kendilerini güvende hissederek zehirli yemleri tüketirler.
 
Bence fare yakalıyıcılarla uğraşmak mantıksız, zehirli besinler de sıkıntı bakın kuvvetli yapıştırıcılar var öyle kuvvetliki böyle iki saat uğraşsan elinden çıkartamıyorsun. Ben onlardan edindim aldım bi tane bu yapıştırıyıcıyı görünmeyecek bi yere attım ve içindee iki tane tablet yem zehirden yerleştirdim. Bir iki gün ses çıkmadı sonra tv izlerken ciyyak diye ses geliyordu dolabı çekip arkasına bi baktım ne göreyim iki tane fındık faresi yakalanmış canlılar ama yapıştırıcıdan kurtulamıyorlar.

Ha yapıştırıcıyı neyin üstüne sıkayım derseniz kalın bir karton işinizi görecektir. Sonuçta ben böyle kurtuldum sizlerde bunu deneyebilirsiniz.

Faresiz günleeeeer 😀
 
Geri
Üst