T
TİTAN
Forum Okuru
Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?
yoğurt, evde nasıl yapılır, ev yapımı, mayalanması, anlatımı, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Yoğurt en faydalı gıdalardan biridir şüphesiz.Özellikle evde yapılan yoğurt katkısız olması açısından daha kıymetlidir.Şimdi sizlere doğal, katkısız ve lezzetli yoğurdun tadına varabilmeniz için ev yapımı yoğurdun tarifini veriyorum:
Malzemeler
1 Litre Süt
1 Yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
1- Sütü tencereye alın ve orta sıcaklıkta bir ocakta ısınmaya bırakın. Burda dikkat edilmesi gereken durum sütün 45-50 dereceye kadar ısıtılmasıdır. Sütü kaynatmayın.
2- Isıyı anlayabilmek için yemek termometresi kullabilirsiniz. Yada bir kaşık yardımıyla alınan süt parmakla sıcaklığı değerlendirilebilir. Parmağınız yanmıyorsa süt ideal sıcaklığa gelmiştir.
3- Ocaktan indirilen süt bir kenara alınır ve diğer tarafta mayalamak için kullanılacak olan yoğurdu kaşıkla çırpın.
4- Pürüzsüz ve akışkan bir hale gelen yoğurdu tenceredeki sütün içerisine yavaşça ilave edip karıştırın.
5- Kapağı kapatılan tencreye iki kat battaniye sarın ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
6- Bir gün süre ile bekletilen yoğurdu tenceresi ile beraber iki saat kadar buzdolabında soğutun.
Sevgili melekler,
Yoğurt en faydalı gıdalardan biridir şüphesiz.Özellikle evde yapılan yoğurt katkısız olması açısından daha kıymetlidir.Şimdi sizlere doğal, katkısız ve lezzetli yoğurdun tadına varabilmeniz için ev yapımı yoğurdun tarifini veriyorum:
Malzemeler
1 Litre Süt
1 Yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
1- Sütü tencereye alın ve orta sıcaklıkta bir ocakta ısınmaya bırakın. Burda dikkat edilmesi gereken durum sütün 45-50 dereceye kadar ısıtılmasıdır. Sütü kaynatmayın.
2- Isıyı anlayabilmek için yemek termometresi kullabilirsiniz. Yada bir kaşık yardımıyla alınan süt parmakla sıcaklığı değerlendirilebilir. Parmağınız yanmıyorsa süt ideal sıcaklığa gelmiştir.
3- Ocaktan indirilen süt bir kenara alınır ve diğer tarafta mayalamak için kullanılacak olan yoğurdu kaşıkla çırpın.
4- Pürüzsüz ve akışkan bir hale gelen yoğurdu tenceredeki sütün içerisine yavaşça ilave edip karıştırın.
5- Kapağı kapatılan tencreye iki kat battaniye sarın ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
6- Bir gün süre ile bekletilen yoğurdu tenceresi ile beraber iki saat kadar buzdolabında soğutun.