Konuya cevap cer

mayalı simit tarifi mayalı simit mayali tarifi mayasız tarifleri




SİMİT TARİFİ

Malzemeler

1 kg. simitlik  un

10 gr. yaş maya 

15 gr. tuz 

su 

2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

simitlik  susam (beyaz susamdan daha koyu renkli. )Hazırlanışı:

1-  Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı  ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun.  

2- 30 dakika mayalandırın. Üstünü nemli bezle  örtün. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgahta ince  uzun şekilde yuvarlayın. Hamuru halka yapıp birleşme yerini  gizleyin.

3- Pekmezi ve suyu karıştırın. Hamurları  pekmezli suyun içine batırın ve susamı döktüğünüz kabtaki susamlara bulayın.  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırının önünden ayrılmamak  lazım.






-----------------


PUF BÖREĞİ





Malzemeler:


2 su  bardağı un


1 adet yumurta 


2 yemek kaşığı yoğurt 


1/2 çay  kaşığı karbonat 


1 çay kaşığı  tuz


içi için


mozerella


maydanoz


kurutulmuş domates


kızartmak için sıvı yağ


Hazırlanışı


1-  Un, tuz ve karbonatı karıştırın. 


2- Karışımın  içine yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde  etmelisiniz. Eğer yapışıyorsa un ekleyin. 


3-  Hamuru yarım cm den daha ince açın eğer sade yapacaksanız değişik kurabiye  kalıplarıyla ya da bardakla kesip kızgın yağda kızartın. Yağ mutlaka kızdırılmış  olsun. Eğer içine malzeme koyacaksanız ince şekilde açıp kareler kesin. üçgen  kapayacak şekilde malzemeyi koyun ve kapatın. Çatalla kapattığınız yere iz  olacak şekilde bastırın. Yine kızgın yağda pişirin. 


4- Yağdan aldığınız börekleri mutlaka kağıt havlunun üstüne koyun  yağını aldırın. Yanına çay demlemeden yemeyin ..Afiyet  olsun.


Not: Kızmamış yağa  atarsanız hamurlarınızı yağ çeker ama kızgın yağ yağ çekmesini azaltır. Ayrıca  yağınızın kızıp kızmadığını anlamak için bir ekmek parçasını yağın içine atın ve  10 a kadar sayın. pembeleşiyorsa o yağ  tamamdır...



Geri
Üst