Bağırsak bakterilerinin sağlıksız bir dengesi birçok sindirim probleminin nedeni olmakla birlikte, diğer ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Vücudumuzdaki tüm farklı bakteri türleri hakkında halen çok şey bilmiyoruz, fakat bağırsak florası dengesiz olduğu zaman (kötü bakterilerin yararlı bakterileri aştığında ciddi otoimmün problemler oluşabileceği) gösterilmiştir.Vücudunuzda doğal olarak probiyotikler bulunur, ancak dengeyi bozabilecek şeyler vardır.
Yoğurt, en iyi bilinen probiyotik gıdalardan biridir. Birçok tanınmış marka süpermarket raflarını dolduruyor; Ancak etikete bakmak bir şok etkisi yaratabilir . İhtiva maddesi olarak şekerler, tatlar ve koruyucular arasında yalnızca iki gerekli bileşen vardır: Süt ve Başlangıç Bakterileri. Neyse ki, lezzetli ve sağlıklı bir yoğurt bu gereksiz katkı maddeleri olmadan evde kolayca yapılabilir.Yoğurt ya fırının sıcaklığı kullanılarak veya bir yoğurt makinesi kullanılarak hazırlanabilir. Yoğurt yapmak için inek, keçi, koyun, soya, hindistancevizi veya badem sütü kullanabilirsiniz. Metodu hakim olduktan sonra, kendi probiyotik yoğurtunuzu yapmak genelde 30 dakikadan az sürer!Ultra Pastörize sütleri asla kullanmayın.