Malzemeleri:
1 su bardağı buğday
1 lt su
Yulaf ezmesi
Yağsız süt
Fındık
Ceviz
Kuru üzüm
İncir
Kayısı
Tarçın
Bal ya da tatlandırı (esmer şeker ya da normal şeker de koyulabilir)
Yapılışı:
1 su bardağı buğdayı yıkadıktan sonra 1lt suda (buğdayı yumuşak sevenler akşamdan sıcak suyla ıslatabilirler) suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Soğuduktan sonra istediğimiz kadar buğdayı bir kaseye koyuyoruz Listedeki malzemelerden arzu ettiğimiz miktarda ufak ufak parçalara bölerek içine ilave ediyoruz. Taze meyvelerle ve kuru yemişlerle çeşitlendirmek tamamen sizin arzunuza bağlı. İstersek sütle ya da sütsüz hazırlayabiliriz. Bal,tatlandırıcı ya da şeker ilave edebiliriz. Üzerine biraz tarçın serpmek ayrı bir lezzet katıyor.