T
TİTAN
Forum Okuru
Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Elmalı Dilimler Tarifi Buyrun
Elmalı Dilimler Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Elmalı Dilimler Tarifi
Sevgili melekler, eğer elmayı ve elmayla yapılmış lezzetleri seviyorsanız elmalı dilimler tarifi tam size göre. En son paylaştığımız elmalı bonbon tarifimizi de inceleyin dedikten sonra nefis Ev Yapımı Elmalı Dilimler Tarifi ile sizlerleyiz.. 🙂
Malzemeler:
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Yoğurt
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
150 Gr. Tereyağı
3 Yumurta
1 Su B. Toz Fındık
Aldığı kadar un
Elmalı Harcı İçin:
3 Elma
1 Çay B. Toz Şeker
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Tarçın
Yeşil Fıstık
File Fındık
Yapılışı:
Elmaları soyup küp küp doğruyoruz. Tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz. Limon suyunu ekliyoruz. Şekeri katıp soteliyoruz. Tereyağını karıştırma kabına döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz.
Şeker, yoğurt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve 9 çorba kaşığı tepeleme un katıp yoğuruyoruz. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartıp kenara ayırıyoruz.
Geri kalan hamura soğuyan elmaları ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam bir kalıba hamuru koyup bastırıyoruz. Ayırdığımız hamura tarçın ve 2 çorba kaşığı un koyup karıştırıyoruz.
Sert bir hamur elde ediyoruz. Borcam kaba koymuş olduğumuz hamurun üzerine tarçınlı sert hamuru rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra yeşil fıstık ve file fındık ile süsleyip dilimledikten sonra servis ediyoruz.
Ev Yapımı Elmalı Dilimler Tarifi
Sevgili melekler, eğer elmayı ve elmayla yapılmış lezzetleri seviyorsanız elmalı dilimler tarifi tam size göre. En son paylaştığımız elmalı bonbon tarifimizi de inceleyin dedikten sonra nefis Ev Yapımı Elmalı Dilimler Tarifi ile sizlerleyiz.. 🙂

Malzemeler:
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Yoğurt
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
150 Gr. Tereyağı
3 Yumurta
1 Su B. Toz Fındık
Aldığı kadar un
Elmalı Harcı İçin:
3 Elma
1 Çay B. Toz Şeker
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Tarçın
Yeşil Fıstık
File Fındık
Yapılışı:
Elmaları soyup küp küp doğruyoruz. Tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz. Limon suyunu ekliyoruz. Şekeri katıp soteliyoruz. Tereyağını karıştırma kabına döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz.
Şeker, yoğurt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve 9 çorba kaşığı tepeleme un katıp yoğuruyoruz. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartıp kenara ayırıyoruz.
Geri kalan hamura soğuyan elmaları ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam bir kalıba hamuru koyup bastırıyoruz. Ayırdığımız hamura tarçın ve 2 çorba kaşığı un koyup karıştırıyoruz.
Sert bir hamur elde ediyoruz. Borcam kaba koymuş olduğumuz hamurun üzerine tarçınlı sert hamuru rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra yeşil fıstık ve file fındık ile süsleyip dilimledikten sonra servis ediyoruz.