T
TİTAN
Forum Okuru
Evde Kendi Ellerinizle Hazırlayabileceğiniz Hardal Tarifi
Ev Yapımı Hardal Tarifi
Hardal Nasıl Yapılır
Sevgili melekler, gün geçtikçe herşeyin doğalını tüketmek konusunda bir hayli bilinçleniyoruz. Ev yapımı reçel, ev yapımı ketçap, ev yapımı mayonez derken bu konumuzda da ev yapımı hardal tarifi ile karşınızdayız. Lafı fazla uzatmıyor ve hardal nasıl yapılır hep birlikte öğreniyoruz.. 🙂
Malzemeler: 3 adet 250 ml.'lik kavanoz için,
35 gr. (1/4 cup) toz hardal
113 gr. (2/3 cup) sarı tane hardal
56 gr. (1/3 cup) kahverengi tane hardal
250 ml. (1 cup) kaynar su
120 gr. (3/4 cup) irice doğranmış kuru kayısı
310 ml. (1 + 1/4 cup) doğal elma sirkesi
1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu
Yarım demet dereotu (1/2 cup kadar), doğranmış
Tarif:
Genişçe ve derince bir cam kabın içine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın. Kabın üzerini streç folyoyla kapatın. Bir gece boyunca bekletin. Malzemeler bütün suyu çeksin.
Ertesi gün, cam kabın içine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin. El blenderiyle, bütün malzemeyi macun kıvamına gelene kadar öğütün. Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın içinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın. Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin.
Üç adet 250 ml.'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın. Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın. Ağızlarını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın.
Hardalları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat olgunlaştıkça daha lezzetli olacağı için, 5 gün bekletmek yerinde olur.
Hardal Nasıl Yapılır
Sevgili melekler, gün geçtikçe herşeyin doğalını tüketmek konusunda bir hayli bilinçleniyoruz. Ev yapımı reçel, ev yapımı ketçap, ev yapımı mayonez derken bu konumuzda da ev yapımı hardal tarifi ile karşınızdayız. Lafı fazla uzatmıyor ve hardal nasıl yapılır hep birlikte öğreniyoruz.. 🙂
Malzemeler: 3 adet 250 ml.'lik kavanoz için,
35 gr. (1/4 cup) toz hardal
113 gr. (2/3 cup) sarı tane hardal
56 gr. (1/3 cup) kahverengi tane hardal
250 ml. (1 cup) kaynar su
120 gr. (3/4 cup) irice doğranmış kuru kayısı
310 ml. (1 + 1/4 cup) doğal elma sirkesi
1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu
Yarım demet dereotu (1/2 cup kadar), doğranmış
Tarif:
Genişçe ve derince bir cam kabın içine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın. Kabın üzerini streç folyoyla kapatın. Bir gece boyunca bekletin. Malzemeler bütün suyu çeksin.
Ertesi gün, cam kabın içine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin. El blenderiyle, bütün malzemeyi macun kıvamına gelene kadar öğütün. Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın içinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın. Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin.
Üç adet 250 ml.'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın. Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın. Ağızlarını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın.
Hardalları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat olgunlaştıkça daha lezzetli olacağı için, 5 gün bekletmek yerinde olur.