*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
Patates mutfakların vazgeçilmezi olarak yer alır. Hemen hemen her yaştan kişinin severek yediği patates ile yapılan birçok çeşit vardır.
Patatesli mezeler, salatalar, patates yemekleri, patatesli börekler ve hatta patatesli mantı gibi çeşitleri sayabiliriz.
Tabi bunların yanın da birçok çeşit daha var ama bana göre küçük büyük herkesin yok diyemiyeceği birde çıtır patates kızantması bulunuyor. Çıtır çıtır patates kızartmasını genellikle restaurantlar da ve fast food yerlerin de yeriz. Nasıl da lezzetli oluyor değil mi?
Çıtır çıtır patates kızartmasını evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Özellikle çocukların yok diyemiyeceği bu güzel tarif özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok güzel gidiyor ve yemekleri tamamlıyor.
Patates kızartmasını yapmakta ne varmış diyenleri duyar gibiyim ama birazdan sizler için paylaşacağım püf noktaları ile yaptığınız patates kızartması her zaman yaptığınızdan çok daha lezzetli ve çıtır çıtır olacak.
Çıtır çıtır patates nasıl yapılır?
Öncelikle öyle patates seçmelisiniz ki hem sarı renkte hem sert olmalı..Soyduğunuz patatesleri bir saat kadar soğuk suda bekletin bu sayede hem patateslerin kararmasını önleyecek hemde patatesin nişastasının çıkmasını sağlamış olacaksınız. Bu yöntemle patatesler kızarırken birbirine yapışmamış da olacak.
Patatesleri beklettiğiniz suyun içine bir iki damla sirke eklerseniz bu sayede patatesler çıtır çıtır kızaracaktır.
Çıtır patatesler için bir farklı yöntem de şöyle; soda ve tuzu bir kapta karıştırın ve patatesleri bu karışım da bekletin. Ne kadar bekletelim diye sorarsanız 30 dakika yeterli olacaktır. Daha sonra iyice kuruttuğunuz patatesleri bir güzel kızartın😉
Patatesli mezeler, salatalar, patates yemekleri, patatesli börekler ve hatta patatesli mantı gibi çeşitleri sayabiliriz.
Tabi bunların yanın da birçok çeşit daha var ama bana göre küçük büyük herkesin yok diyemiyeceği birde çıtır patates kızantması bulunuyor. Çıtır çıtır patates kızartmasını genellikle restaurantlar da ve fast food yerlerin de yeriz. Nasıl da lezzetli oluyor değil mi?
Çıtır çıtır patates kızartmasını evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Özellikle çocukların yok diyemiyeceği bu güzel tarif özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok güzel gidiyor ve yemekleri tamamlıyor.
Patates kızartmasını yapmakta ne varmış diyenleri duyar gibiyim ama birazdan sizler için paylaşacağım püf noktaları ile yaptığınız patates kızartması her zaman yaptığınızdan çok daha lezzetli ve çıtır çıtır olacak.
Çıtır çıtır patates nasıl yapılır?
Öncelikle öyle patates seçmelisiniz ki hem sarı renkte hem sert olmalı..Soyduğunuz patatesleri bir saat kadar soğuk suda bekletin bu sayede hem patateslerin kararmasını önleyecek hemde patatesin nişastasının çıkmasını sağlamış olacaksınız. Bu yöntemle patatesler kızarırken birbirine yapışmamış da olacak.
Patatesleri beklettiğiniz suyun içine bir iki damla sirke eklerseniz bu sayede patatesler çıtır çıtır kızaracaktır.
Çıtır patatesler için bir farklı yöntem de şöyle; soda ve tuzu bir kapta karıştırın ve patatesleri bu karışım da bekletin. Ne kadar bekletelim diye sorarsanız 30 dakika yeterli olacaktır. Daha sonra iyice kuruttuğunuz patatesleri bir güzel kızartın😉