Merhabalar
Ev yoğurdunu yaparken bazi püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan eksiklik olursa istediğiniz kıvamda yoğurt elde edemezsiniz. Ev yoğurdu neden süner? Benim kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki yoğurt yaparken eğer sütünüzün sıcaklığı fazlayken mayalamaya kalkarsanız krema kıvamında bir yoğurt oluyor ve kaşığı aldığınız zaman krema gibi sunuyor. Bunun için sütün sıcaklığının en küçük parmağınızı süte koyduğunuzda ne çok fazla soğuk olacak ne de parmağınızı yakacak seviyede olmalı.
Bunu ayarlayamıyorsanız eğer termometre alabilirsiniz. Yine sütü mayalarken istenilen ılıkla ulaştığında mayalayacağınız yoğurdunda kalitesi önemlidir. Mayalık yoğurdu buzdolabından çıkardığınızda mutlaka sütün içerisinden biraz mayalık yoğurdun içerisine ekleyerek yoğurdu ılık hale getirmelisiniz yoğurdun çok soğuk olması da my alacağınız yoğurdun kesilmesine lezzetli olmamasından sebep olabilir.
Dilerseniz aşağıdaki linkten "yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz sütün sıcaklığı nasıl olmalı" yazımızı inceleyerek doğru yoğurt nasıl yapılır ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.
[URL unfurl="true"]https://www.meleklermekani.com/threads/yogurdu-nasil-mayaliyorsunuz-sutun-sicakligi-nasil-olmali.280912/[/URL]