Ev yapımı Yağlama tarifim lavaşla yapılan yağlama tarifi süper kızlar
yağlama hamuru tarifi lavaşlı tarifler yaglama lavaşla yapılan tarifler
Arkadaşlar bu kayseri yöresine ait bi yemek, annem acil durumlarda yapar bunu.
acil nasıl diyeceksiniz hamuru var mayası varr ama inanın annemin en çabuk yaptığı şey bu.
ben bunu ofiste arkadaşlara öğrettim yapıp yiyoruz.
Yufkasına gelince marketlerde satılan 12-24 lavaşlar var onu kullanıyoruz.
Afiyet olsun şimdiden.
Malzemeler
Hamuru için
ılık su
un
maya
tuz
İç malzeme
kıyma
kuru soğan
yeşil biber
domates
tuz, karabiber, kırmızıbiber , biber salçası
sıvıyağ
Sosu için
yoğut
sarımsak
Yapılışı
Ölçü vermedim kişi sayısına göre kendiniz ayarlayın. Önce hamurumuzu yuğurup mayalanmasını bekliyoruz. Sonra hamur mayalanınca bezelere ayırıp lavaş ekmekleri hazırlıyoruz.
Şimdi iç malzemeyi hazırlıyoruz. Önce kıymamızı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuruyuz incecik doğradımız soğanlarımızı ve sıvıyağımızı ekliyoruz. Yeşil biberleride ekleyip soteliyoruz ve domates ,salça,su ekliyoruz(su malzememizin üzerini kaplıyacak kadar)ve kaynamaya bırakıyoruz on dakika kadar kaynadıktan sonra iç malzememiz hazır.Lavaş ekmeğimizi tepsiye koyup üzerine iç malzemeden sürüyoruz ikinci lavaşıda üzerine koyup tekrar iç malzeme sürüyoruz bu işlem kaçtane istiyorsak o kadar hazırlayana kadar devam ediyoruz.
Bu işlem bitince dörde bölüyoruz ve yanına sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz yağlamamızı büküp sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyoruz .
Deneyen herkese kolay gelsin
Arkadaşlar bu kayseri yöresine ait bi yemek, annem acil durumlarda yapar bunu.
acil nasıl diyeceksiniz hamuru var mayası varr ama inanın annemin en çabuk yaptığı şey bu.
ben bunu ofiste arkadaşlara öğrettim yapıp yiyoruz.
Yufkasına gelince marketlerde satılan 12-24 lavaşlar var onu kullanıyoruz.
Afiyet olsun şimdiden.
Malzemeler
Hamuru için
ılık su
un
maya
tuz
İç malzeme
kıyma
kuru soğan
yeşil biber
domates
tuz, karabiber, kırmızıbiber , biber salçası
sıvıyağ
Sosu için
yoğut
sarımsak
Yapılışı
Ölçü vermedim kişi sayısına göre kendiniz ayarlayın. Önce hamurumuzu yuğurup mayalanmasını bekliyoruz. Sonra hamur mayalanınca bezelere ayırıp lavaş ekmekleri hazırlıyoruz.
Şimdi iç malzemeyi hazırlıyoruz. Önce kıymamızı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuruyuz incecik doğradımız soğanlarımızı ve sıvıyağımızı ekliyoruz. Yeşil biberleride ekleyip soteliyoruz ve domates ,salça,su ekliyoruz(su malzememizin üzerini kaplıyacak kadar)ve kaynamaya bırakıyoruz on dakika kadar kaynadıktan sonra iç malzememiz hazır.Lavaş ekmeğimizi tepsiye koyup üzerine iç malzemeden sürüyoruz ikinci lavaşıda üzerine koyup tekrar iç malzeme sürüyoruz bu işlem kaçtane istiyorsak o kadar hazırlayana kadar devam ediyoruz.
Bu işlem bitince dörde bölüyoruz ve yanına sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz yağlamamızı büküp sarımsaklı yoğurda batırarak afiyetle yiyoruz .
Deneyen herkese kolay gelsin