Ev Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır
Un Tarhanası Tarifi Resimli
Oruçluyken canınız tarhana çorbası mı istedi, ne yalan söyliyim benim de dün canım çok tarhana çorbası çekti, anneme
iftar sofrası için tarhana yapmasını söyledim yaptıda sağolsun
🙂 Benim gibi
tarhana çorbası isteyen tüm melek'lerimize ve misafirlerimize, ben de bu sayfamızda
ev yapımı un tarhana çorbası tarifi vermek istedim
🙂 Ha bu tarif un tarhanası yapılışı yani kışa hazırlık olacak isterseniz yapın hemen kaynatın afiyetle için melek'ler
🙂
Malzemeler
Tarhana otu
Tuz
Aldığı kadar un
3 kg.domates
2 kg.soğan
2 kg.kırmızı biber
1 kg.süzme yoğurt
1 kg.haşlanmış nohut
Yapılışı:
Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat boyunca kısık ateşte pişirin.
ılıdıktan sonra içinden tarhana otlarını çıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın. İçine yoğurt ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin.
Yeteri kadar un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin. En az iki gün ara sıra karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin.
Daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serip, Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin.
Üst taraf kuruduğunda ters çevirin. Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parçalayın.
hamur parçacıklarını ovalayın. Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz. Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir örtünün üzerine eleyin.
Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gün kadar açık havada bekletin. Tarhananız hazır.