M
Misafir
Forum Okuru
Ev Yapımı Tatlı Tarifleri Meleklere özel
Ev Yapımı Tatlı Nasıl Yapılır
En Güzel Ev Yapımı Tatlı Tarifleri
Daha önce sizlere bir çok ev yapımı pasta tarifleri sunmuştuk. Şimdi de yine sizler için iftar sonrası afiyetle yiyeceğiniz ve misafirlerinize ikram edeceğiniz ev yapımı tatlı tarifleri sunuyoruz Melek'ler🙂 Evde tatlı yapılışı nasıl olur diyen herkes bu sayfamıza davetlidir.🙂
Ev Yapımı Baklava
MALZEMELER
Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası
250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Unu koyun. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun. karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde teker teker yoğurarak özlendirin. Üstlerini bir bezle örtüp 20-30 dakika dinlendirin.
Geniş bir tepsiyi yağlayın. İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın. Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin.
Yufkanın üzerine elinizle ceviz serpiştirin. Tüm bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin.
Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla baklava dilimlerini kesin. Fırını 170 derecede ısıtın.
Bir tavada tereyağını eritin. ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin.
Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın.
Şerbeti hazırlayın. Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince servis edin.
Ev Yapımı Lokum
Malzemeler:
1 kg havuç (10 tane irice),
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
Bolca hindistan cevizi.
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını kazıyıp iyice yumuşayana kadar haşlayın,
Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
Bi kasede su, şeker ve nişastayı iyice karıştırın,
Rendelenmiş havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice çekip koyulaşana kadar pişirin,
bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuçlu karışımı dökün ve üzerini düzleyin,
Bir gece dolapta bekletin,
İncirli Kek
Malzemeler:
2 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket margarin
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kuru incirleri doğrayın. Üzerine oda sıcaklığında ki margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ilave edip 10 dakika bekletin. Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarçını, unu ve cevizi ekleyip tümünü mikserle çırpın. Karışımı yağlanmış bir kalıba dökün.
170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.
En Güzel Ev Yapımı Tatlı Tarifleri
Daha önce sizlere bir çok ev yapımı pasta tarifleri sunmuştuk. Şimdi de yine sizler için iftar sonrası afiyetle yiyeceğiniz ve misafirlerinize ikram edeceğiniz ev yapımı tatlı tarifleri sunuyoruz Melek'ler🙂 Evde tatlı yapılışı nasıl olur diyen herkes bu sayfamıza davetlidir.🙂
Ev Yapımı Baklava
MALZEMELER
Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası
250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Unu koyun. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun. karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde teker teker yoğurarak özlendirin. Üstlerini bir bezle örtüp 20-30 dakika dinlendirin.
Geniş bir tepsiyi yağlayın. İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın. Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin.
Yufkanın üzerine elinizle ceviz serpiştirin. Tüm bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin.
Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla baklava dilimlerini kesin. Fırını 170 derecede ısıtın.
Bir tavada tereyağını eritin. ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin.
Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın.
Şerbeti hazırlayın. Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince servis edin.
Ev Yapımı Lokum
Malzemeler:
1 kg havuç (10 tane irice),
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
Bolca hindistan cevizi.
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını kazıyıp iyice yumuşayana kadar haşlayın,
Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
Bi kasede su, şeker ve nişastayı iyice karıştırın,
Rendelenmiş havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice çekip koyulaşana kadar pişirin,
bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuçlu karışımı dökün ve üzerini düzleyin,
Bir gece dolapta bekletin,
İncirli Kek
Malzemeler:
2 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket margarin
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kuru incirleri doğrayın. Üzerine oda sıcaklığında ki margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ilave edip 10 dakika bekletin. Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarçını, unu ve cevizi ekleyip tümünü mikserle çırpın. Karışımı yağlanmış bir kalıba dökün.
170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.