Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcısı

Uzman SühaN

Administrator
Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcısı
İçerisinde bulunan çeşitli kimyasal maddeler nedeniyle yumuşatıcılar birçok kumaş türünün kendine has özelliklerinin kaybolmasına ve kısa sürede yıpranmasına neden olur. Ev ortamında doğal malzemeler ile hazırlanabilen çamaşır yumuşatıcıları sayesinde daha iyi sonuçlar elde edilebilir.



Doğal çamaşır yumuşatıcılarının başında çamaşır sodası ve karbonat gelir. Tercihe göre çamaşır sodası ya da karbonat deterjana bir kahve fincanı ilave edilebilir. Bu yöntem tercih edildiğinde çamaşırlarda herhangi bir koku sorunu yaşanmaz.




3.jpg








Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcısı

Malzemeler

800 mililitre elma sirkesi ya da beyaz sirke
100 gram karbonat
20 damla aromatik yağ (koku tercihe göre seçilebilir.)
Hazırlanışı: 5 litrelik plastik bir kaba sırası ile sirke, karbonat ve sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 200 mililitre sıcak su yeterlidir. Malzemelerin eklenmesi sırasında dikkatli ve hızlı hareket edilmelidir. Aksi takdirde kimyasal bir reaksiyon başlayabilir.



Malzemeler karıştıktan sonra kısa bir köpürme olacaktır. Köpürme sona erip oluşan köpükler normal seviyeye indiğinde elde edilen karışım ağzı kapaklı cam bir kaba alınmalıdır. Ardından istenilen kokuyu elde etmek için tercih edilen yağdan damlatılmalıdır. Her kullanımdan önce çalkalama yapılmalı ve öyle kullanılmalıdır. Elde edilen karışımdan her yıkama için dört yemek kaşığı kullanmak yeterlidir.



Bir kahve fincanı beyaz sirke ya da elma sirkesi 5 damla aromatik yağ ile karıştırılarak doğrudan makinenin yumuşatıcı gözüne koyularak da yumuşatıcı olarak kullanılabilir.



Evde bu yöntemler ile elde edilen yumuşatıcılar çamaşırlara istenilen kokuyu verir. Bununla birlikte tamamen doğal olmaları sayesinde insan vücudu için herhangi bir tehlike yaratmazlar. Bu yumuşatıcılar ile bebek ve çocuk kıyafetleri rahatlıkla yıkanabilir. Ayrıca doğal olmaları sayesinde en hassas kumaşların bile yapılarına herhangi bir zarar vermez. Ev yapımı yumuşatıcı ile çamaşır makinesinin de zarar görmesinin önüne geçilebilir.
 
Geri
Üst