Ev UsÛlÜ İskender Kebap

meleğim_rüzgarım

Yeni Üye
Üye
Ev UsÛlÜ İskender Kebap
ev usulü iskender ev usulü iskender kebap usulu uslü kebap evde yoğurtlu
evde_iskender_2.jpg

MALZEMELER

Bonfile veya biftek (isteğe bağlı miktar değişebilir) ben iki kişilik yaptım
1 adet soğan
yoğurt
zeytin yağ,tere yağ
tuz,kekik,karabiber,kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
İSKENDERİMİZİN HAZIRLANMASI

Etlerimizi olabildiğince ince ince kesiyoruz, ben derin dondurucuda bulunan etimi 10-15 dk öncesinden çıkartıyorum et donken daha ince kesiliyor,kestiğimiz etleri sert bir cisimle veya et döveriniz varsa et döverle biraz dövüyoruz ve zeytin yağımızla soteliyoruz,tuzunu ve baharatlarını eti ocaktan almaya yakın atıyoruz bu etin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Diğer yandan başka bir tavada tereyağımızla salçamızı kavuruyoruz,sosumuzun kıvamı akışkan olması için biraz su ekliyoruz ve baharatlarıımızı ve tuzumuzu atıp ocaktan alıyoruz.
Küp küp doğradığımız ekmeklerimizi servis yapacağımız tabağımızın altına diziyoruz, tabağımızın yan taraflarına yoğurdumuzu isteğe bağlı soğan,salata,pilav vs koyabilirsiniz.
Dizdiğimiz ekmeklerin üzerine etlerimizi, daha sonra salçalı sosumuzu döküp sıcak servis yapıyoruz veee afiyetle yiyoruz 🙂
AFİYET OLSUN
 
Ce: Ev UsÛlÜ İskender Kebap

bir et sever olarak eminim ki lezizdir :D:D
ellerine sağlık 😉
 
Ce: Ev UsÛlÜ İskender Kebap

hımmm nefis gözüküyorr canım çekti emeğine sağlık canım
 
Ce: Ev UsÛlÜ İskender Kebap

ay kızlar benım en sevdığım yemek yoğurtlu ıskender 8 aydır yıyemıyordum burda yok cunku.kesınlıkle denıyecem eline ve emeğine sağlık.
 
Geri
Üst