Etsiz Patlıcan Yemeği
patlıcan yemekleri etsiz patlıcan yemekleri etsiz yemeği sebze
Malzemeler:
1 Kğ. Patlıcan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
Ön Hazırlık:
Patlıcanlar yıkanacak, soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Bu yemekte alacalı patlıcan kullandım ve kabuğunu soymadım. Uygun bir kap içerisine 1 Yemek kaşığı tuz atılacak, yeterli miktarda soğuk su konulacak ve karıştırılacak. Patlıcanlar bu su içerisinde, 30 dakkika bekletilecek. Domates, soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. 2 Su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek. 3 Diş sarımsak soyulacak, yemekte bütün olarak kullanılacak.
Tabanı kalın çelik bir tencereye, 6 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısı da kavrulacak. Üzerine, sivri biber ve sarımsaklar katılacak hafif kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates salçası katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Domatesler katılacak, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Patlıcanlar katılacak, tenceredeki malzemeler karıştırılacak. 2 Su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuz katılacak, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Tencere bir güzel karıştırıldıktan sonra, ocağın ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak, not edilecek. Tam, 25 dakika sonra Etsiz Patlıcan yemeğiniz hazır. Sonrası malum.
1 Kğ. Patlıcan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
Ön Hazırlık:
Patlıcanlar yıkanacak, soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Bu yemekte alacalı patlıcan kullandım ve kabuğunu soymadım. Uygun bir kap içerisine 1 Yemek kaşığı tuz atılacak, yeterli miktarda soğuk su konulacak ve karıştırılacak. Patlıcanlar bu su içerisinde, 30 dakkika bekletilecek. Domates, soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. 2 Su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek. 3 Diş sarımsak soyulacak, yemekte bütün olarak kullanılacak.
Tabanı kalın çelik bir tencereye, 6 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısı da kavrulacak. Üzerine, sivri biber ve sarımsaklar katılacak hafif kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates salçası katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Domatesler katılacak, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Patlıcanlar katılacak, tenceredeki malzemeler karıştırılacak. 2 Su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuz katılacak, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Tencere bir güzel karıştırıldıktan sonra, ocağın ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak, not edilecek. Tam, 25 dakika sonra Etsiz Patlıcan yemeğiniz hazır. Sonrası malum.