Uzman SühaN
Administrator
Etli karışık dolma tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden dir dolma.Yapılışı biraz zahmetli olsada lezzetine değer bir emek.Dolma hem zeytin yağlı hemde etli yapılabiliyor.Her iki lezzetede bayılıyorum.İç malzemeleri her yörede aynı kullanılsada ,farklı baharatlarla değişik aromalar tatmak mümkün.Etli dolmayada ,zeytin yağlı dolmayada baharat çok yakışıyor.Ben bugün size güneydoğu mutfağına ait etli dolma tarifini vericem.Lezzetine bayılacağınızdan eminim.Bu arada konumuz dolmadan açılmışken , Bulgurlu Dolma ve Yalancı dolma tariflerimizi de incelemenizi öneriyorum.
Biz kadınlar dolmayada sarmayada bayılırız.Yapılışı zehmetli olan bu yemeğin kokusunu ne zaman duysam kolları sıvayıp hemen bende dolma yapmaya koyuluyorum.Sözü daha fazla uzatmadan etli dolmamızın tarifini vereyim.Öncelikle dolmamız karışık sebzelerden olucak.Top biber , kabak ve patlıcan kullanılıcak.Sevmediğiniz sebzeyi menüden çıkarabilirsiniz.
Etli dolma için malzemeler
Top biber
Patlıcan
Kabak
İç malzemeler
Yarım kilo parça et
1 demet maydanoz
3 adet yeşil biber
1 adet kurusoğan
1 adet domates
Pirinç
Karabiber
Pulbiber
Biber ve domates salçası
Sıvı yağ
Tane sumak
Yapılışı
Öncelikle top biberlerin tohumlarını alarak temizliyoruz.Daha sonra kabak ve patlıcanların içini oyarak boşaltıyoruz.Sebzelerimiz doldurulmayı beklerken bir köşede etlerimizi minik minik doğruyoruz.Daha sonra kurusoğan,sivri biber,maydanoz,domatesleri doğrayıp ,yıkadığımız pirince malzemelerimizi ekliyoruz.Daha sonra salçamızı ,karabiberimizi yağımızı ekleyerek bir güzel harcımızı karıştırıyoruz.Harcımızın karıştırdıktan sonra ,oyulan sebzelerimize harcımızı doldurarak tenceremize diziyoruz.Ben dolmayı 50 dk pişiriyorum.Tamda pilav gibi tane tane oluyor pirinci.Dizilen dolmanın üstüne önceden ıslatılmış sımak suyunu süzerek döküyoruz.Sımak suyu sebzelerin üstünü geçmeli.Dolamaların dağılmaması için dolma taşı kullanmanızı öneriyorum.50 dk pişirdiğiniz dolmalarınız pişmeye hazır.
Biz kadınlar dolmayada sarmayada bayılırız.Yapılışı zehmetli olan bu yemeğin kokusunu ne zaman duysam kolları sıvayıp hemen bende dolma yapmaya koyuluyorum.Sözü daha fazla uzatmadan etli dolmamızın tarifini vereyim.Öncelikle dolmamız karışık sebzelerden olucak.Top biber , kabak ve patlıcan kullanılıcak.Sevmediğiniz sebzeyi menüden çıkarabilirsiniz.
Etli dolma için malzemeler
Top biber
Patlıcan
Kabak
İç malzemeler
Yarım kilo parça et
1 demet maydanoz
3 adet yeşil biber
1 adet kurusoğan
1 adet domates
Pirinç
Karabiber
Pulbiber
Biber ve domates salçası
Sıvı yağ
Tane sumak
Yapılışı
Öncelikle top biberlerin tohumlarını alarak temizliyoruz.Daha sonra kabak ve patlıcanların içini oyarak boşaltıyoruz.Sebzelerimiz doldurulmayı beklerken bir köşede etlerimizi minik minik doğruyoruz.Daha sonra kurusoğan,sivri biber,maydanoz,domatesleri doğrayıp ,yıkadığımız pirince malzemelerimizi ekliyoruz.Daha sonra salçamızı ,karabiberimizi yağımızı ekleyerek bir güzel harcımızı karıştırıyoruz.Harcımızın karıştırdıktan sonra ,oyulan sebzelerimize harcımızı doldurarak tenceremize diziyoruz.Ben dolmayı 50 dk pişiriyorum.Tamda pilav gibi tane tane oluyor pirinci.Dizilen dolmanın üstüne önceden ıslatılmış sımak suyunu süzerek döküyoruz.Sımak suyu sebzelerin üstünü geçmeli.Dolamaların dağılmaması için dolma taşı kullanmanızı öneriyorum.50 dk pişirdiğiniz dolmalarınız pişmeye hazır.