Eski Ramazanlardan Akıllarda Kalan Anılar..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sıkmayı; bayat ekmek un su tuz yoğurulur sonra küçük bezeler yapılır ve orta boy olarak açılır daha sonra sacda arkalı önlü pişirilir piştikten sonra katıyağ ile yağlanır ve içine hazırlanan peynirli içi sarardı..biz böle yaparız yani:hihi😛eynirli içi ise soğanı yağ ile kavurur içine pul biber maydonoz ve peynir konur..
 
herşey ayrı bi güzeldi ozaman şimdi bakıyorumda biz küçükken tutmak için can atardık şimdikilerin geneli tutmamak için 40 takla atıyolar.okadar acıkırdımkı bazen masaya oturur yemeklere bakar dururdum 🙂 ilk okula gıderken tam gun tutmaya başladı 3sınıftaydım annem tutmim die oda kapısını kapatırdı duymım sesleri sesleri duyduğum anda yataktan fırlardım napıyosunuz benı neden çağırmadınız die
ilk annemleri iftar sofrasında gördüğümü hatırlıyom yataktan kalktım gece bişiler yiyolar ağlamıştım bizi uyutup gece dondurma güzel şeyler yiyosunuz dimi diye
eski çocukluğun tadı başkaydı her anlamda özlüyorum bazen çok 🙂
 

Hmm Lavim, bu sıkma lavaşa benziyor o zaman. Tek fark byat ekmek ufalanması. Valla çok güzel




Bu da iyiymiş